Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Kohtaamispaikasta haetaan sosiaalisia kontakteja

Kohtaamispaikasta haetaan sosiaalisia kontakteja

(27.01.2014 10:40 Salminen Tiina / päivitetty 27.01.2014 10:40)

Ihmisten yksinäisyys näkyy Porin perusturvakeskuksen marraskuussa 2013 Valtakatu 10:een avaamassa Kohtaamispaikassa. Yksiköllä on viikoittain jopa sata kävijää.

- Se on yhteinen nimittäjä, onpa kävijä sitten asunnoton, päihde- ja mielenterveyskuntoutuja, yksinhuoltajaäiti tai ikäihminen, vastaava ohjaaja Niina Salovaara kertoo.

Salovaaran mukaan kävijät hakevat Kohtaamispaikasta pääosin sosiaalisia kontakteja. Yksi sen toiminnan avainteemoista onkin sosiaalisen hyvinvoinnin vahvistaminen: ihmisestä välittäminen ja vertaistuki.

Tästä kertoo myös se, ettei Kohtaamispaikka ole suunnattu erikseen millekään tiukasti rajatulle kohderyhmälle, vaan toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki siitä kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumistakaan ei tarvita, vaan jokainen on tervetullut tutustumaan, kun itselle parhaiten sopii.

- Kohtaamispaikka on päihteetön. Jos tätä ei noudata, joudumme käännyttämään ovelta kotiin selviämään, Salovaara kuitenkin muistuttaa.

Salovaaran mukaan sääntö on ymmärretty hyvin ja marraskuussa avaaman yksikön ovi on käynyt tiuhaan. Kohtaamispaikka toimii matalan kynnyksen periaatteella. Sinne voi tulla oleskelemaan ja viettämään aikaa, tapaamaan yksikössä vierailevia eri alojen ammattilaisia tai osallistua ohjattuihin ryhmätoimintoihin. Kohtaamispaikan kävijät ovat myös itse mukana toiminnan muovaamisessa.

- Viikkotasolla meillä on käynyt asiakkaita noin sata. Pidän määrää hyvänä. Jos mahdollista, koetamme valjastaa heidän oman osaamisensa ja kiinnostuksen kohteensa mukaan toimintaan, Salovaara kertoo.

Tärkeän yhteistyön Kohtaamispaikan toiminnalle tarjoaa sen tiloissa toimiva Porin Klubitalo Sarastuksen/Tukiranka ry:n pienimuotoinen kahvilatoiminta, jossa voi nauttia vaikkapa aamupalaa pientä maksua vastaan.


Hakusana