Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Lainaaksää? -tapahtuma tuo tietoa lainaamisesta

Lainaaksää? -tapahtuma tuo tietoa lainaamisesta

(27.01.2014 10:44 Toivonen Tiina M / päivitetty 27.01.2014 11:24 Salminen Tiina)

Lainan päivänä lauantaina 8.2. klo 10–14 kuntalaiset voivat tutustua erilaisiin lainauspalveluihin Porin pääkirjastossa.

Lainaaminen on usein taloudellisempaa ja ekologisempaa kuin omistaminen, kun kyseessä on harvemmin tarvittava tavara. Tavaroiden valmistus kuluttaa luonnonvaroja ja energiaa sekä tuottaa päästöjä ja jätettä. Lainaaminen on ekotehokasta, koska tällöin pienempi tavaramäärä palvelee useampia käyttäjiä.

Esimerkiksi kaupungilla on omaisuutta, jota se lainaa kuntalaisille. Ympäristövirasto lainaa polkupyöriä ja roskapihtejä, perusturva apuvälineitä ja Pori Energia energiansäästömittareita, kirjastosta välitetään lainataidetta ja vapaa-aikavirastosta voi vuokrata urheiluvälineitä ja retkeilyvarusteita. Näin kaupunki auttaa kaupunkilaisia!

Lainan päivän tapahtumassa esitellään kaupungin lainauspalveluiden lisäksi paikallisten yhdistysten järjestämiä lainausmahdollisuuksia. Esittelytila on pääkirjaston eteisaulassa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porin kaupungin ympäristöviraston jäteneuvonta ja Porin pääkirjasto.Tervetuloa tutustumaan!

Mukana tapahtumassa ovat:

Porin kaupungin ympäristövirasto
Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto
Porin kaupungin vapaa-aikavirasto / välinevuokraus
Porin Perusturvakeskus / apuvälinelainaamo
Pori Energia
Porin seudun materiaalipankki
Porin Taidelainaamo
Porin seudun isovanhemmat ry
Porin Latu
Satakunnan Martat

kuva

Hakusana