Etusivu > Uutiset > 2014 > 01 > Materiaalipankki asettui Kaarisillan koululle

Materiaalipankki asettui Kaarisillan koululle

(13.01.2014 11:25 Hakala Pauliina / päivitetty 13.01.2014 13:37)

Porin seudun materiaalipankki -hanke kierrättää hallintokuntien, yritysten ja yksityishenkilöiden jäte- ja ylijäämämateriaaleja hyötykäyttöön askartelussa ja käsitöissä. Kaikki yleishyödylliset toimijat voivat veloituksetta noutaa materiaaleja käyttöönsä.

Materiaalipankki toimii Kaarisillan koululla, vanhan Isosannan ala-asteen luokkatilassa. Aukioloajat ovat toistaiseksi maanantaisin klo 10-14, tiistaisin klo 8-14 ja keskiviikkoisin klo 10-14. Materiaaleja on tarjolla laidasta laitaan mm. tekstiilejä, paperitavaraa ja helyjä.

Materiaalipankissa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia. Tähän mennessä on pidetty avoimet ovet, työporukan askarteluiltapäivä ja lastenjuhlat. Kädentaitokursseja järjestetään toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan.

kuva

Porin seudun materiaalipankki toimii Kuinoma toimituspaikkana. Voit siis välittää lainauspalveluun rekisteröimäsi tuotteen lainaajalle materiaalipankin kautta. Kuinoma on turvallinen lainauspalvelu harrastajalta harrastajalle.

Jos tarvitset ompelukonetta vain silloin tällöin, kannattaa tulla ompelemaan materiaalipankin koneella aukioloaikojen puitteissa. Jykevällä peruskoneella saa ommeltua hankaliakin materiaaleja. Ompelija voi hyödyntää materiaalipankin tekstiilejä, sillä niitä on kertynyt melkoinen määrä. Tulevaisuudessa materiaalipankista saattaa saada myös rooliasuja lainaan. Kahvipusseista tehty ritariasu ja tekoturkiksesta tehty nallepuku voisivat olla päiväkodeissa kysyttyjä.

Ajantasaisimmat tiedot ja materiaalipankin kuulumiset löytyvät hankkeen facebook-ryhmästä "Porin seudun materiaalipankki". Ryhmä toimii myös yksityishenkilöiden materiaalifoorumina, jossa voi tarjota tai pyytää kierrätysmateriaaleja tai vaikka kierrätysideoita.

Porin seudun materiaalipankki on ympäristöviraston hallinnoima EAKR-rahoitteinen kehityshanke. Hankkeessa on mukana Porin kaupunki ja Nakkilan kunta. Hanke aloitti toimintansa 4.9.2013 ja päättyy 30.11.2014.

Lisätietoja www.pori.fi/materiaalipankki tai puhelimitse p. 044 7011169 / 044 7013351.


Hakusana