Etusivu > Uutiset > 2014 > 02 > Porin perusturvakeskus uudistaa toimintaansa

Porin perusturvakeskus uudistaa toimintaansa

(17.02.2014 08:46 Aaltonen Kalle / päivitetty 17.02.2014 15:41 Salminen Tiina)

Perusturva ei turvaudu leikkauksiin talouden tasapainottamiseksi, vaan toimintaa halutaan uudistaa nykyistä toimintaa kehittämällä. Samalla saadaan toimintaan monipuolisuutta asiakkaiden palvelutarpeet huomioiden.

Jatketaan neljällä lähipalvelualueella

Porin perusturvakeskus piirtää lähipalvelualuemallinsa uudelleen. Moniammatillista työtä tiivistetään ja lähipalvelualueiden lukumäärä muutetaan kuudesta neljään. Muutoksella tavoitellaan nykyistä joustavampia palveluketjuja ja olemassa olevan hallinnon vähentämistä. Valmistelu muutoksen toteuttamiseksi käynnistetään välittömästi virkamiestyönä ja toimintamalli esitellään perusturvalautakunnalle toukokuussa. Uusi lähipalvelualuejako on määrä ottaa käyttöön ensi syksynä.

Ikääntymisen tutkimiseen panostetaan

Perusturvan kaikilla palvelualueilla lisätään gerontologista työotetta. Viranhaltijat valmistelevat perusturvalautakunnalle kevään aikana konkreettisen esityksen gerontologisen osaamisen lisäämiseksi sekä moniammatillisen yhteistyön kannalta tarvittavat toimenpiteet.

Samassa yhteydessä tarkastellaan myös muun muassa nykyisin hajallaan olevien muistihoitajien resurssien käyttöä sekä uudistetaan käytäntöjä ennaltaehkäisevien kotikäyntien toteuttamiseen. Gerontologisen toiminnan lisäämisellä ja uusilla yhteistyömuodoilla tavoitellaan ikäihmisten toimintakyvyn lisäämistä sekä itsenäisyyden säilyttämistä.

Lastenneuvolatoimintaa jalkautetaan päiväkoteihin

Perusturva lähtee yhteistyössä kasvatus- ja opetusviraston kanssa kokeilemaan terveydenhoitajien jalkauttamista päiväkoteihin. Kokeilu käynnistetään valituissa päiväkodeissa ensi syksynä. Uuden toimintamallin odotetaan tuovan perhekeskeisyys huomioiden synergiaetuja ja mahdollistavan tarvittaessa varhaisen puuttumisen toteutumisen aiempaa paremmin.

Työssäoppimiskeskus käynnistyy kesäkoululla

Porin perusturvakeskus on aloittanut työssäoppimiskeskustoiminnan. Idea on Suomessa ainutlaatuinen. Ensi kesänä aloittaa moniammatillinen kesäkoulu, joka on suunnattu perusturvan palvelukseen kesäksi tuleville sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Toiminta hankkeistetaan ja se tulee palvelemaan perusturvan oman henkilöstön kouluttautumista sekä oppilaitoksia.


Hakusana