Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > Katujen kevätpuhdistus alkamassa

Katujen kevätpuhdistus alkamassa

(28.03.2014 08:03 Aaltonen Kalle / päivitetty 28.03.2014 08:03)

Porin kaupungin tekninen palvelukeskus aloittaa keskitetyn katualueiden puhdistuksen sekä hiekoitushiekan poiston maanantaina 31. maaliskuuta alkaen keskustassa sekä Itä-Porin ja Länsi-Porin alueilla.

Kadut puhdistetaan samalla kertaa liikennealueilta ja viheriöiltä sekä puhdistetaan kadut ja kevyen liikenteen väylät. Keskustassa puistokatujen puhdistustyöt alkavat viikolla 15, jolloin puistojen reunoissa tapahtuvaa pysäköintiä joudutaan hetkellisesti rajoittamaan pysäköintikieltomerkein varustettuna siirtokehotuskyltein. Siirtokehotuskylttien käytöllä varmistetaan, että puistojen reunat ovat vapaana pysäköinnistä hiekan ja muun talven aikana kertyneen aineksen poistamiseksi. Koko kaupungin alueelta hiekat on poistettu noin neljässä-viidessä viikossa.

Tekninen palvelukeskuksen kunnallistekniikan ja puistotoimen vastuualueet toivovat, että kadun puhdistustöiden onnistumiseksi tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistettaisiin jo ennen tai samassa yhteydessä kuin tekninen palvelukeskus puhdistaa omia katualueitaan.

Autoilijoiden tulee huomioida puhdistustyössä olevien työkoneiden työskentely katualueilla, jotta liikenne ja meneillään olevat puhdistustyöt sujuisivat turvallisesti ja joustavasti. Lisäksi autoilijoita muistutetaan tarvittaessa tehtävistä poikkeavista pysäköintijärjestelyistä.

kuva Hiekoitushiekan poistolla on suuri merkitys hengitysilman puhtauden kannalta.


Hakusana