Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > Pet Shop Boys ja The Isley Brothers Pori Jazziin

Pet Shop Boys ja The Isley Brothers Pori Jazziin

(13.03.2014 09:00 Aaltonen Kalle / päivitetty 13.03.2014 09:00)

Pori Jazzin ensi kesän musiikkitarjonta vahvistuu kahdella ikonisella yhtyeellä.

kuva Pet Shop Boysin muodostavat Neil Tennant sekä Chris Lowe ovat keränneet useita Grammy-ehdokkuuksia. Kuva: Pori Jazz

Pet Shop Boys ja The Isley Brothers on lisätty ohjelmistoon perjantaina 18. heinäkuuta.

Pet Shop Boysin ura alkoi jo vuonna 1981, minkä jälkeen yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa levyä ja noussut samalla Iso-Britannian musiikkihistorian menestyneimmäksi duoksi.

Porin Kirjurinluodossa Pet Shop Boys tarjoilee audiovisuaalisen kokonaiselämyksen, jollaista Pori Jazzissa ei ole aiemmin koettu.

Yhdysvaltalaisen The Isley Brothersin ura käynnistyi jo 60 vuotta sitten eli vuonna 1954. Vuonna 1959 julkaistu "Shout"-single ylsi miljoonamyyntiin ja laukaisi käyntiin menestystarinan, jota on kuvailtu erääksi pisimmistä, vaikutusvaltaisimmista ja monipuolisimmista pop-musiikin saralla. Pori Jazz kuvailee yhtyettä yhdeksi kaikkien aikojen tärkeimmäksi soul- ja r&b-musiikin yhtyeeksi.

Huippuluokan kansainvälistä jazzia

Perjantain konserttiin on lisätty myös uusia jazznimiä. New Yorkista saapuva José James on noussut yhdeksi uuden jazz-sukupolven keskeisimmistä miesvokalisteista.

Armenialaista jazzosaamista Pori Jazzissa tarjoaa 26-vuotias pianisti Tigran Hamasyan, jota voi luonnehtia kansainvälisen jazzkentän komeetaksi.

Pori Jazzin pääkonserttien (17.-19.7.) ohjelmaa täydennetään lähiviikkoina useilla uusilla nimillä. Jo aiemmin julkaistuja esiintyjiä ovat muun muassa Bob Dylan, James Blunt, Patti Smith, Jamie Cullum ja Mac Miller.


Hakusana