Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > Poriin oma Ankkuri-tiimi

Poriin oma Ankkuri-tiimi

(21.03.2014 16:06 Salminen Tiina / päivitetty 21.03.2014 16:10)

Ankkuri-tiimi puuttuu alaikäisten rikolliseen käyttäytymiseen ja pyrkii sitä kautta selvittämään nuoren asiakkaan elämäntilanteen ja avun tarpeen.

Ankkuri-tiimissä eri viranomaiset työskentelevät yhdessä Porin poliisiasemalla. Tiimi muodostuu poliisin, sosiaalityöntekijän, ohjaajan, psykiatrisen sairaanhoitajan ja erityisnuorisotyöntekijän ryhmästä.

Tiimin tavoitteena on puuttua nopeasti lähisuhde- ja perheväkivaltaan ja löytää tarkoituksenmukaista apua ja tukea asiakkaille. Moniammatillisella yhteistyöllä on tarkoitus lisätä sisäistä turvallisuutta. Yhteistyön ansiosta asiakkaat saavat kokonaisvaltaista ja pikaista tukea yhdestä toimipisteestä.

Ajatus alkuvuodesta 2014 toimintansa aloittaneen Ankkuri-tiimin perustamisesta pohjautuu Porin kaupungin ja Porin poliisiaseman haluun tiivistää paikallista yhteistyötä. Ankkuri-tiimi työskentelee Porin poliisiasemalla toiminta-alueenaan Pori, Ulvila ja Merikarvia.

Sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden ohjelman mukaan Ankkuri-malli otetaan käyttöön vuoteen 2014 mennessä koko maassa alle 18-vuotiaiden rikoksentekijöiden rikoskierteen ehkäisyyn.


Hakusana