Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > Porin korkeakoulukampuksesta kolme tarjousta

Porin korkeakoulukampuksesta kolme tarjousta

(20.03.2014 11:11 Aaltonen Kalle / päivitetty 20.03.2014 11:49)

Tarjousten perusteella korkeakoulukampus sijoittuisi joko Asema-aukiolle tai Aviaporin alueelle Tiilimäkeen.

Tarjouksen tekijöistä Citycon ehdottaa sijaintipaikaksi Asema-aukiota, Hartela ja Skanska niin sanottua Aviaporin aluetta Tiilimäen kaupunginosassa. Kampus suunnitellaan tässä vaiheessa vain Satakunnan ammattikorkeakoululle. Porin yliopistokeskukselle on siihen varattu laajennusmahdollisuus.

Porin kaupungin ja SAMKin yhdessä organisoiman urakkakilpailun pohjana oli SAMKin laatima tilaluettelo käsittäen yhteensä noin 20 000 neliötä. Tarjoukset pyydettiin 15 ja 20 vuoden vuokra-ajoille. SAMK vuokraa tilat ja Porin kaupunki on takaajana. SAMK ei itse investoi rakentamiseen ja lähtökohtana on ollut, että SAMKin vuokrakustannukset eivät merkittävästi muutu nykytasosta.

Tarjousten pisteytyksessä laadun painoarvo on 40 prosenttia ja hinnan 60 prosenttia. Kilpailujuridisista syistä kilpailussa mukana olevien tarjousten pisteytykset ja hinnat ovat salaisia siihen asti, kunnes sopimus on allekirjoitettu.

– Pisteytys on tehty hyvin laajalla rintamalla ja niin henkilöstön kuin opiskelijoiden näkökulmat on otettu huomioon, sanoo teknisen palvelukeskuksen johtaja Jukka Kotiniemi.

Tarjoukset etenevät seuraavaksi Porin kaupunginhallituksen käsittelyyn 24. maaliskuuta. Lopullisen päätöksen tekee Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus kaupunginhallituksen päätöksen pohjalta.

– Tarjouksiin on panostettu todella paljon muun muassa erikoisasiantuntijoiden apua käyttäen. Kävi miten kävi, tulee Pori saamaan hienon kampusalueen, toteaa SAMKin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen.

kuva Cityconin havainnekuva.


kuva Hartelan havainnekuva.


kuva Skanskan havainnekuva.


Katso kaikki havainnekuvat:

Cityconin havainnekuvat

Hartelan havainnekuvat

Skanskan havainnekuvatHakusana