Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > Puolueet yksimielisesti valtuustosopimuksen taakse

Puolueet yksimielisesti valtuustosopimuksen taakse

(24.03.2014 18:16 Salminen Tiina / päivitetty 24.03.2014 18:24)

Porin kaupungin valtuustosopimus vuosille 2013–2016 päivitettiin ja allekirjoitettiin uudelleen maanantaina 24. maaliskuuta. Joulukuussa 2012 solmitun valtuustosopimuksen tarkoituksena on tervehdyttää kaupungin talous ja turvata porilaisten hyvinvointi.

Valtuustosopimuksella halutaan ehkäistä velkaantumista ja tasapainottaa taloutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimintakatteen kasvua hillitään, jotta se pysyisi alle kolmessa prosentissa. Tarvittaessa nettoinvestoinneista tingitään, mutta otetaan huomioon, että investointien karsinta ei ole talouden tervehdyttämiskeino pitkällä aikavälillä. Sopimuksen mukaan kunnallisveroprosenttia ei nosteta yli 0,25 prosenttiyksikön kuntien keskiarvoon nähden.

Lisäksi valtuustosopimuksessa otetaan huomioon toimenpiteet talouden tervehdyttämiseksi, johtamisjärjestelmän uudistaminen, kunta- ja sote-uudistukset, kaupungin työnantajamaine, sähköisten palveluiden kehittäminen ja edunvalvonnan suunnitelmallisuus. Toimien konkreettisena tavoitteena on, että vuoden 2016 talousarviossa kaupungin lainakanta pienenisi ja kassavirta kääntyisi plussalle.

Päivitetty valtuustosopimus löytyy osoitteesta www.pori.fi/asiakirjat.

Valtuustosopimuksen allekirjoittivat kaikki valtuustoryhmät. Sopimuksen toteutumista seurataan jatkossakin käymällä valtuustosopimus läpi vähintään kerran vuodessa.

kuva Valtuustosopimusta olivat allekirjoittamassa kaikkien valtuustoryhmien edustajat: Juha Vasama (kok.), Satu Hatanpää (kok.), Esa J. Wahlman (sd.), Arja Laulainen (sd.), Janne Salonen (ps.), Ismo Läntinen (ps.), Tapio Furuholm (vas.), Erno Välimäki (vas.), Viveka Lanne (kesk.), Juha Kantola (kesk.), Anne Liinamaa (vihr.), Kaarina Ranne (vihr.), Simo Korpela (kd.), Marika Hiltunen (kd.) ja Pekka Satomaa (Ryhmä Satomaa).


Hakusana