Etusivu > Uutiset > 2014 > 03 > SAMKin uusi kampus asema-aukiolle

SAMKin uusi kampus asema-aukiolle

(26.03.2014 08:09 Aaltonen Kalle / päivitetty 26.03.2014 08:14)

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on hyväksynyt Citycon-konserniin kuuluvan Etelä-Suomen Kauppakiinteistöt Oy:n kampustarjouksen uuden kampuksen sijoittamisesta asema-aukiolle.

Asiasta päätettiin osakeyhtiön hallituksen kokouksessa 25. maaliskuuta Porin kaupunginhallituksen asettaman kampustyöryhmän ehdotuksesta. Kokouksessa päätettiin myös, että vuokrasopimusneuvottelut aloitetaan 20 vuoden vuokrasopimuksen pohjalta ja että myös sosiaali- ja terveysalan koulutus tulee samaan kokonaisuuteen.

Kampuksen rakentamisesta kilpaili kolme tarjousta. Citycon ehdotti sijaintipaikaksi asema-aukiota, Hartela ja Skanska ns. Aviaporin aluetta Tiilimäen kaupunginosassa. Kolmesta tarjouksesta Skanskan tarjous hylättiin tarjouspyynnön vastaisena.

Kampus rakennetaan tässä vaiheessa vain Satakunnan ammattikorkeakoululle, mutta Porin yliopistokeskukselle on siihen varattu laajennusmahdollisuus.

Tarjousten pisteytyksessä laadun painoarvo oli 40 % ja hinnan 60 %. Tarjousten pisteytykset ja hinnat ovat salaisia siihen asti, kunnes sopimus on allekirjoitettu.

kuva Cityconin tarjouksen vahvuuksina olivat sijainti sekä istuvuus jo olemassa olevaan rakennukseen.

Lisää havainnekuvia löydät täältä.


Hakusana