Etusivu > Uutiset > 2014 > 04 > Lämmin sää lisää nuorten päihteiden käyttöä

Lämmin sää lisää nuorten päihteiden käyttöä

(28.04.2014 14:28 Aaltonen Kalle / päivitetty 28.04.2014 14:30)

Porissa tiistaina 29. huhtikuuta järjestettävän Älä välitä alkoholia alaikäiselle, tue turvallista vappua -tapahtuman tavoitteena on herätellä alkoholia alaikäisille välittäviä aikuisia, vanhempia ja täysi-ikäisiä nuoria tunnistamaan oman toimintansa haitallisuus alaikäisen terveydelle ja turvallisuudelle.

Mukana kello 14–18 Isolinnankadun Alkon ja K-Supermarket Isolinnan tiloissa pidettävän tapahtuman järjestelyissä on Porin kaupungin perusturvan, kasvatus- ja opetusviraston ja vapaa-aikatoimen henkilöstöä, Porin evankelisluterilaisen seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piirin työntekijöitä sekä Lounais-suomen poliisin edustajia.

Ilmojen lämmetessä ja kesälomien lähestyessä nuorten päihteidenkäyttö lisääntyy. Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön koordinaattori Sari Ilvonen Porin perusturvakeskuksesta kertoo, että varsinkin vappuna usealla nuorella on tarkoitus päihdyttää itsensä.

Ilvosen mukaan syitä kieltäytyä alkoholin välittämisestä alaikäisille on useita.

– Päihtynyt nuori altistuu monille vaaratilanteille kuten tapaturmille, onnettomuuksille, väkivallalle ja hyväksikäytölle. Esimerkiksi 15–24-vuotiaiden tapaturmaisista kuolemista joka viides liittyy alkoholiin.

Ilvonen painottaa, että alkoholin ostaminen ja välittäminen alaikäisille on rikos.

– Alkoholilain tavoitteena on suojella kehittyvää lasta. Myös omille lapsille alkoholin välittäminen täyttää laissa säädetyn rikoksen tunnusmerkit, eikä lähisukulaisuutta katsota lieventäväksi asianhaaraksi.


Hakusana