Etusivu > Uutiset > 2014 > 04 > Uusiutuvan energiaan investoidaan

Uusiutuvan energiaan investoidaan

(15.04.2014 11:20 Kyhä-Mantere Anna / päivitetty 15.04.2014 11:21)

Länsi-Suomen voima Oy investoi uusiutuvaan ja päästöttömään energiaan.

Yhtiö laajentaa Kokemäenjoella sijaitsevaa Harjavallan vesivoimalaitosta uudella koneyksiköllä ja samalla peruskorjaa olemassa olevat kaksi turbiinia.

Suomen hallituksen tavoitteena on lisätä vesivoimaa vuoteen 2020 mennessä.

– Harjavallan investointi vastaa lähes kymmentä prosenttia hallituksen tavoitteesta. Peruskorjauksen myötä voimme nostaa tuotantokapasiteettia ja parantaa tehokkuutta, säädettävyyttä ja ympäristöturvallisuutta, sanoo Olli Nummelin, Länsi-Suomen voiman toimitusjohtaja.

Suomessa tarvitaan lisää säätövoimaa tasapainottamaan sähkön tuotannon ja kulutuksen vaihteluita, koska maahan on syntymässä lähivuosina lisää vaihtelevaa ja säästä riippuvaista sähköntuotantoa, kuten tuulivoimaa. Vesivoiman soveltuvuus säätövoimaksi on hyvä, koska se ei ole niin säästä riippuvaista ja sään aiheuttamiin muutoksiin pystytään reagoimaan nopeasti.

Investoinnin on määrä parantaa myös Kokemäenjoen virtaaman säännöstelymahdollisuutta ja siten tulvariskin hallintaa, esimerkiksi Porissa.

Kokonaisinvestoinnin suuruus on noin 40 miljoonaa euroa. Projektin on tarkoitus valmistua vuoden 2017 lopussa. Länsi-Suomen Voiman omistavat UPM-Kymmene Oyj, PVO-Vesivoima Oy, Statkraft Suomi Oy, Porin kaupunki ja Pori Energia Oy.


Hakusana