Etusivu > Uutiset > 2014 > 04 > Uusi verkkopalvelu avuksi jätteiden lajitteluun

Uusi verkkopalvelu avuksi jätteiden lajitteluun

(04.04.2014 09:17 Aaltonen Kalle / päivitetty 10.04.2014 09:28)

Seudullinen jäteneuvonta julkaisee maanantaina 7. huhtikuuta uuden verkkopalvelun helpottamaan jätteiden lajittelua.

JäteVaakun lajitteluapu-palvelu toimii Porin kaupungin verkkosivuilla ja sen avulla voi hakea jätteille oikeaa lajittelutapaa tai vastaanottopaikkaa. Käyttäjän on esimerkiksi mahdollista tarkistaa kahvipussien lajitteluohje tai listata mitä kaikkea luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi.

Vaikka jätteiden lajittelu on pääpiirteissään varsin yksinkertaista, tulee siinä toisinaan vastaan pulmia. Esimerkiksi kaikki lasi ei kelpaa lasinkeräykseen eikä isokokoista metalliromua voi viedä hyötyjätepisteen metallinkeräyslaatikkoon.

– Uskon, että palvelu tulee olemaan hyödyllinen asiakkaillemme. Ihmiset ovat tottuneet hakemaan tietoa netistä, koska sieltä vastaus löytyy nopeasti ja helposti, sanoo jäteneuvoja Tiina Toivonen.

Lähes kaikilla jäteyhtiöillä on vastaava palvelu, mutta Toivonen muistuttaa, että jätteiden lajittelu tulee aina tehdä paikallisten ohjeiden mukaan, joten samat säännöt eivät toimi kautta Suomen. Lajittelutapa riippuu paikallisista jätealan toimijoista ja jätteen hyödyntämistavoista.

JäteVaakun lajitteluapuun pääset tutustumaan täältä.

kuva Ensi viikolla ilmestyvän JäteVaakku-tiedotuslehden teemana on jätteiden oikeat vastaanottopaikat.


Hakusana