Etusivu > Uutiset > 2014 > 04 > Yhteistyötä merenkulkualan koulutuksessa

Yhteistyötä merenkulkualan koulutuksessa

(16.04.2014 15:01 Salminen Tiina / päivitetty 16.04.2014 15:01)

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy SAMK ovat sopineet koulutusyhteistyön tiivistämisestä merenkulkualalla.

Merikoulu toimii yhteisellä kampuksella Raumalla. Yhteistyön myötä tila-, laite- ja henkilöstöresurssit ovat entistä tehokkaammassa käytössä oppilaitosten kesken.

Merenkulkualan koulutusta järjestetään Suomessa neljällä paikkakunnalla, suomeksi vain Raumalla ja Kotkassa. Sekä WinNova että SAMK näkivät yhteistyön tiivistämisen välttämättömäksi, jotta koulutuksen edellytyksiä Raumalla voidaan kehittää jatkossakin.

Merenkulkualalla on Raumalla pitkät perinteet, sillä Merikoulu perustettiin jo vuonna 1880. Nykyään merenkulun koulutusta annetaan toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa. WinNovasta valmistuu laivasähköasentajia, korjaajia, vahtikonemestareita ja vahtiperämiehiä. SAMKin Tekniikan ja merenkulun yksiköstä valmistuu merikapteeneja ja merenkulkualan insinöörejä. Opiskelijat suorittavat tutkinnosta riippumatta ensimmäisenä vuonna samat opintokokonaisuudet sekä ammattikorkeakoulussa että toisella asteella.

Nyt solmitulla yhteistyösopimuksella kehitetään merenkulun koulutuksen toteutuksia ja muodostetaan yhteiset ajanmukaiset tilat. Lisäksi kehitetään teknisesti edistyksellisiä oppimisympäristöjä, jotka sisältävät modernit simulaattorit mm. arktisen merenkulun tarpeisiin.


Hakusana