Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > Jättimäinen piknik-alue Kirjurinluotoon

Jättimäinen piknik-alue Kirjurinluotoon

(09.05.2014 09:45 Aaltonen Kalle / päivitetty 09.05.2014 09:45)

Pori Jazzille ominainen piknik-kulttuuri jatkuu Kirjurinluodon konserttipuistossa myös tulevana kesänä.

Kirjurinluoto Arenan alueelle rakennetaan heinäkuussa iso ja yhtenäinen anniskelualue, jolla konsertteja voi seurata tutun leppoisassa tunnelmassa viltillä istuen ja omista ruokaeväistä sekä ystävien seurasta nauttien.

Laaja anniskelualue alkaa päälavan miksausteltan luota ja jatkuu konserttialueen takareunaan, aina takarinteen laelle asti. Koko amfiteatterimaisen konserttialueen takarinne on varattu isoksi piknik-alueeksi, jolle konserttikävijät voivat levittää omat vilttinsä tai tuolinsa. Isolla anniskelualueella voi liikkua ja seurustella vapaasti, ja haluamiaan virvokkeita voi käydä ostamassa myyntitiskeiltä, joita on sijoitettu eri puolille anniskelualuetta.

Myös Pori Jazzin käyttöön palaavan Lokki-lavan läheisyyteen rakennetaan oma anniskelualueensa, joka tarjoaa sekä valmiita istuinryhmiä että mahdollisuuden omalla viltillä istuskeluun.

Ensi kesän uusiin järjestelyihin lukeutuu myös se, että Kirjurinluodon konserttipuistosta voi halutessaan poistua ja palata takaisin kesken konsertin. Tämä toteutetaan käytännössä rannekkeilla, jotka yleisö saa käteensä lipuntarkastuksen yhteydessä.

Konsertit jatkuvat entistä pidempään

Kirjurinluodon suurin muutos ensi kesänä on konserttien aiempaa pidempi kesto. Konsertit alkavat perinteiseen tapaan iltapäivällä, mutta nyt ne päättyvät vasta yöllä noin klo 1.30. Konserttien tarkat lavakohtaiset aikataulut julkaistaan lähiviikkoina.

Kirjurinluotoon rakennetaan kaikkiaan neljä esiintymislavaa. Arenan isot lavat sijaitsevat aiemmista suunnitelmista poiketen vierekkäin eivätkä vastakkain, joten molempien lavojen ohjelmistoa pystyy niin halutessaan seuraamaan samoilta paikoilta.

Päälavan viereen rakennettava esiintymislava on nimeltään nurmilava, ja se tulee käytännössä olemaan yhtä iso kuin useiden festivaalien pääestradit. Kulttuuriin ja musiikkiin keskittyvää puheohjelmaa Kirjurinluodossa tarjoaa SuomiAreena-lava.


Hakusana