Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > Kaupunki valmistelee Yyterin leirintäalueen myyntiä

Kaupunki valmistelee Yyterin leirintäalueen myyntiä

(08.05.2014 09:00 Aaltonen Kalle / päivitetty 08.05.2014 09:00)

Valmistelut Yyterin leirintäalueen myymiseksi on aloitettu Porin kaupungin konsernihallinnon toimeksiannosta. Asiaa valmistelee tekninen palvelukeskus yhteistyössä elinkeinopalveluiden kanssa.

Kaupunki vuokrasi Yyterin leirintäalueen Porin Seudun Matkailu Oy MAISAlle vuoden 2009 alusta. Alueen investointitarpeiden kasvu on johtanut siihen, että MAISA joutuu määrärahojen puutteen vuoksi luopumaan leirintäalueesta.

Leirintäalueen luovuttamisesta järjestetään julkinen tarjouskilpailu. Alueesta laaditaan vuokrasopimus majoitus-, matkailu- ja vapaa-ajantiloja sekä leirintää varten.

– Maapohjalle määritetään vuosivuokra, joten tarjouksia tullaan pyytämään Yyterin leirinnän rakennuskannasta ja sen kehittämisestä, toteaa tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Kyseessä on hintakilpailu. Tarjoukseen tulee liittää hyväksyttävä suunnitelma alueen kehittämisestä ja tulevista investoinneista. Yyterin leirintäalueen vetovoiman lisäämiseksi tarvitaan panostusta muun muassa palveluihin. Tavoitteena on, että leirintäalueen hallinta luovutettaisiin uudelle toimijalle matkailusesongin päättyessä ennen vuoden loppua.

Kaupunginhallitus hyväksyi tammikuussa 2012 Yyterin kehittämisen yleissuunnitelman, jossa aluetta korostetaan perhe- ja luontomatkailun ympärivuotisena matkailukohteena. Yyterin leirintäalue on alun perin rakennettu 1974. Suurin osa nykyisestä rakennuskannasta on 1980–1990 lukujen vaihteesta eikä majoituskäytössä oleviin rakennuksiin ole tehty merkittäviä perusparannustöitä. Sen sijaan huolto- ja vastaanottorakennukset ovat 2000-luvulta. Lisäksi leirintäalueelle rakennettiin vuonna 2012 yleiseen käyttöön jäävä Angry Birds -leikkipuisto.

Asia menee teknisen lautakunnan käsittelyyn 13. toukokuuta. Päätösehdotuksen mukaan kaupunginvaltuustolle esitettäisiin, että se oikeuttaisi kaupunginhallituksen myymään Yyterin leirintäalueen rakennukset ja vuokraamaan maapohjan tarjouskilpailun perusteella.


Hakusana