Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > Porissa kelpaa pyöräillä

Porissa kelpaa pyöräillä

(09.05.2014 08:16 Aaltonen Kalle / päivitetty 09.05.2014 08:16)

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 10.–18. toukokuuta.

Pyöräilyviikon teemapäiviä ovat Kansallinen pyöräilypäivä 10.5., Pyörällä töihin -päivä 13.5. sekä Pyörällä kouluun -päivä 14.5. Pyöräilyviikon koordinoinnista vastaa Suomi pyöräilee -kampanja yhdessä Pyöräilykuntien verkoston kanssa.

Pyöräily on erinomainen tapa liikkua paikasta toiseen. Kaupungeissa polkupyörä on usein nopein kulkuneuvo. Polkupyörä on myös hiljainen, ekologinen ja edullinen liikkumisväline.

Porissa on erittäin hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn. Maasto on tasaista ja väylästö kattava. Vuonna 2013 Porin kävely- ja pyörätieverkon pituus oli jo lähes 300 km. Pyöräily onkin suosittu kulkutapa kaupungissa ja esimerkiksi Porin sillan ylittää kesäpäivisin noin 2200 pyöräilijää.

Kaupunki rohkaisee pyöräilemään

Porin kaupungin katu- ja puistosuunnittelu, ympäristövirasto, vapaa-aikavirasto sekä Ilmastoasiat kunnassa – toimeenpanoa ja yhteistyötä -hanke palkitsevat pyörällä liikkuvia vilkkaimmilla pyöräilyreiteillä tiistaina 13.5. klo 7.30–8.30. Järjestäjät palkitsevat pyöräilijöitä kolmessa pisteessä. Pisteet löytyvät Yrjönkadulta, Rautatienpuistokadulta ja Maantiekadulta.

Tempauksella pyritään palkitsemaan jo pyöräileviä sekä innostamaan autoilevia ihmisiä aloittamaan työmatkapyöräily.

Tempauksen yhteydessä markkinoidaan ympäristövirastolta lainattavia kaupunkipyöriä. Kaupunkipyöriä voi lainata syyskuun loppuun asti ympäristövirastolta panttia vastaan arkisin klo 8-15. Laina-aika on yhdestä vuorokaudesta viikkoon. Halutessaan lainaaja voi lainata myös pyöräilykypärän. Lainaajalla on oltava mukana henkilöllisyystodistus.

kuva Porissa on erittäin hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn.


Hakusana