Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > Sinfoniettan syksyn kiteyttää draama

Sinfoniettan syksyn kiteyttää draama

(08.05.2014 12:21 Aaltonen Kalle / päivitetty 08.05.2014 12:21)

Syksyn 2014 ohjelma on täynnä huippuhetkiä, huippukapellimestareita ja huippupianisteja.

Draamaa on luvassa heti kauden avaavassa Rakastunut Felix-William -yökonsertissa, joka toteutetaan yhteistyössä Teatterikorkeakoulun näyttelijäopiskelijoiden kanssa.

Selim Palmgrenin ystäviä hemmotellaan omistamalla kokonaisen konsertin säveltäjän kolmelle pianokonsertolleen, jotka myös levytetään. Syksyllä saadaan myös vieraita ulkomailta, kun Riga Professional Symphonic Band saapuu Sinfoniettan vieraaksi Latviasta.

Lapsille on syksyllä luvassa erityistä herkkua, kun Pikkukakkosesta tutut Katti Matikainen ja Nakkirakki saapuvat Poriin. Aikuisempaan makuun tarjoillaan viihdekonsertti pikkujoulukauden aikaan huippukapellimestari Mikko Franckin ja suomalaisen iskelmätaivaan kiintotähden Paula Koivuniemen seurassa.

Kauden aikana Sinfonietta vierailee tilattuna orkesterina Rauma Festivossa Hannu Linnun johdolla ja Nuorten kuoroliiton tilaamana Bachin Jouluoratorio –kiertueella (Tampere, Turku ja Pori) Chorus Cathedralis luniorum (CCI) – kuoron, Poikakuoro Pirkanpoikien ja Porin Poikakuoron kanssa.

Sinfoniettan yleisömäärä kasvoi vuosina 2012 -2013 yli 5000 kuulijalla. Lisäksi kaksi vuotta Pori Sinfoniettan ylikapellimestarina toimineen Jan Söderblomin sopimusta on jatkettu kahdella vuodella 30.6.2016 asti.

Tutustu Sinfoniettan koko ohjelmatarjontaan täältä.


Hakusana