Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > SuomiAreena suurempi kuin koskaan aiemmin

SuomiAreena suurempi kuin koskaan aiemmin

(26.05.2014 12:00 Salminen Tiina / päivitetty 26.05.2014 12:00 Aaltonen Kalle)

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä keskustelutapahtuma SuomiAreena kasvaa kesällä kahdeksanpäiväiseksi. Tapahtumassa kuullaan kaikkiaan 700 eri keskustelijaa 150:ssä eri keskustelussa. Mukana on kymmenen ministeriä, 70 kansanedustajaa, kaksi presidenttiä ja kuusi ministeriötä.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä SuomiAreena kokoaa tuttuun tapaansa maan tunnetuimmat ja kovimmat vaikuttajat keskustelemaan kuumista puheenaiheista kesäiseen Poriin. Keskustelut ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja niiden aiheet ulottuvat Ukrainan tilanteesta tulevaan puolustuspolitiikkaan, työhyvinvoinnista vanhusten hoitoon ja eläkeuudistuksesta kirjallisuuteen.

Keskusteluissa ovat mukana mm. presidentit Tarja Halonen ja Martti Ahtisaari, puhemies Eero Heinäluoma, arkkipiispa Kari Mäkinen, puolustusvoimain uusi komentaja Jarmo Lindberg, pääjohtaja Erkki Liikanen, ylijohtaja Juhana Vartiainen, markkinointijohtaja Peter Vesterbacka, yrittäjä Hjallis Harkimo, valmentaja Juhani Tamminen, kenkäsuunnittelija Minna Parikka, muusikot Samuli Putro ja Signmark sekä näyttelijät Jasper Pääkkönen ja Mari Perankoski. Kansainvälisistä vieraista ovat varmistuneet mm. Maailmanpankin varapääjohtaja Rachel Kyte, Venäjän Duuman Suomi-ryhmän neuvonantaja Aleksander Belov sekä Greenpeacen kansainvälinen toiminnanjohtaja Kumi Naidoo.

Ensimmäisen kerran keskusteluja järjestetään myös Pori Jazzin konserttien yhteydessä Kirjurinluodon Areenalla torstaista lauantaihin. Konserttien tauoilla lavalle nousevat mm. Jenni Haukio, Tarja Halonen, Sofi Oksanen, Jörn Donner sekä iso joukko nuoren polven kirjailijoita.

Pääteemoina asuminen ja ympäristö

SuomiAreenan keskusteluja yhdistää nyt ensi kertaa iso kattoteema eli asuminen ja ympäristö. Yli 40 keskustelussa puhutaan muun muassa ilmastonmuutoksesta, kierrätyksestä, sisäilmaongelmista, lähiöasumisesta ja taloyhtiöiden tulevaisuudesta. Eduskunnan ympäristövaliokunta siivoaa dyynejä Porin Yyterissä, WWF järjestää öljyntorjuntanäytöksen ja yleisö pääsee mukaan merentutkimusalus Arandalle. Tämän vuoden pääyhteistyökumppaneita ovat ympäristöministeriö ja DNA.

Ajankohtaista kansainvälistä tilannetta käsitellään eri tilaisuuksissa, kuten ulkoministeriön, Ulkopoliittisen instituutin ja Suomi-Venäjä-seuran keskusteluissa. Ulkoministeriö järjestää lisäksi päivän kestävän kesäkoulun, johon ministerit Pekka Haavisto ja Erkki Tuomioja kutsuvat nuoria ratkomaan polttavia globaaleja kysymyksiä.

Keskustelujen ohella lapsille järjestetään omat olympialaiset Porin stadionilla, eduskunta ja Zoom pelaavat jalkapalloa sekä ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki kävelee Helsingistä Poriin työhyvinvoinnin merkeissä kymmenen päivän ajan.

Porin kävelykadulle nousee jälleen Kansalaistori, jossa yli 50 järjestöä, yritystä ja muuta tahoa esittelee toimintaansa keskiviikosta perjantaihin. Porin torilta löytyy myös Torilava, jossa tarjolla on kolmen päivän ajan lähes 60 esittelytilaisuutta. Torilavalla järjestetään myös päättäjän pikatreffit, jossa yleisö pääsee keskustelemaan haluamastaan asiasta SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen kanssa.

Katso SuomiAreenan koko ohjelma.

kuva Kuva: SuomiAreena


Hakusana