Etusivu > Uutiset > 2014 > 05 > Yyterin leirintäalue myyntiin

Yyterin leirintäalue myyntiin

(26.05.2014 19:07 Salminen Tiina / päivitetty 26.05.2014 19:09)

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 26.5. yksimielisesti, että Yyterin leirintäalue menee myyntiin kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Leirintäalueen luovuttamisesta järjestetään julkinen tarjouskilpailu esityksen mukaisesti. Alueesta laaditaan vuokrasopimus majoitus-, matkailu- ja vapaa-ajantiloja sekä leirintää varten.

Kyseessä on hintakilpailu. Tarjoukseen tulee liittää hyväksyttävä suunnitelma alueen kehittämisestä ja tulevista investoinneista. Yyterin leirintäalueen vetovoiman lisäämiseksi tarvitaan panostusta muun muassa palveluihin. Tavoitteena on, että leirintäalueen hallinta luovutettaisiin uudelle toimijalle matkailusesongin päättyessä ennen vuoden loppua.

Kaupunki vuokrasi Yyterin leirintäalueen Porin Seudun Matkailu Oy MAISAlle vuoden 2009 alusta. Alueen investointitarpeiden kasvu on johtanut siihen, että MAISA joutuu määrärahojen puutteen vuoksi luopumaan leirintäalueesta.
Kaupunginhallitus hyväksyi tammikuussa 2012 Yyterin kehittämisen yleissuunnitelman, jossa aluetta korostetaan perhe- ja luontomatkailun ympärivuotisena matkailukohteena.

Yyterin leirintäalue on alun perin rakennettu 1974. Suurin osa nykyisestä rakennuskannasta on 1980–1990 lukujen vaihteesta eikä majoituskäytössä oleviin rakennuksiin ole tehty merkittäviä perusparannustöitä. Sen sijaan huolto- ja vastaanottorakennukset ovat 2000-luvulta. Lisäksi leirintäalueelle rakennettiin vuonna 2012 yleiseen käyttöön jäävä Angry Birds -leikkipuisto.


Hakusana