Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Alpakat palaavat Kirjurinluotoon

Alpakat palaavat Kirjurinluotoon

(04.06.2014 08:57 Salminen Tiina / päivitetty 04.06.2014 08:57)

Kirjurinluodontien varrella olevaan aitaukseen saapuu viime vuosilta tuttu lauma alpakoita. Uusina tuttavuuksina Kirjurinluotoon saapuu joukko sarvellisia ahvenanmaanlampaita.

Alpakat saapuvat torstaina 5.6. noin klo 12.00. Lauma on aitauksessa syksyyn saakka, mutta poikkeaa taas kotitilalle Pori Jazz -festivaalin ajaksi.

Kirjurinluodon lintuaitauksen ovat jo vallanneet perinteiset riikinkukot, fasaanit ja kanat. Ensimmäiset kilit ovat myös saapuneet lintuhäkin viereiseen aitaukseen. Aitaukseen tulee uusiakin tuttavuuksia, sarvellisia ahvenanmaanlampaita. Ne ja loput kilit saapuvat kuluvan viikon lopussa.

Pala maalaismaisemaa on kesällä nähtävänä myös muilla kaupungin alueilla. Juhannusviikolla lampaat palaavat taas kesätöihin Pormestarinluodon Messukadun, Harmaalinnan Harmaalinnantien ja Pihlavan terveysaseman viereisille puistikkojen puistolaitumille. Laidunmaisema eläimineen antaa lähiasukkaille seurattavaa ja uuden kohtauspaikan alueen asukkaille ja vierailijoille.

Lampaita, kilejä ja alpakoita voi ruokkia niittyaitausten vierustalta nyhdettävällä heinällä. Eläimille ei saa tuoda muuta ruokaa. Aitauksiin tulevat tarkemmat tiedot niissä olevista eläimistä nimineen. Eläimet palaavat kotitilalleen elo-syyskuussa kun yöt kylmenevät.

kuva Kuva: Porin kaupungin puistotoimi.


Hakusana