Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Asuminen laajasti esillä SuomiAreenassa

Asuminen laajasti esillä SuomiAreenassa

(27.06.2014 14:56 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 27.06.2014 14:56)

SuomiAreenan tämän vuoden toisen pääteeman eli asumisen aiheiden kirjo on monipuolinen. Puhetta riittää muun muassa asumisympäristöstä, rakennetun ympäristön suojelusta, talomateriaaleista, kotiseudusta, lähiöistä, taloyhtiöiden ja kotien tulevaisuudesta, pientaloasumisen kustannuksista sekä kodin merkityksestä.

Tässä muutamia makupaloja viikon aikana käytävistä keskusteluista:

Maanantaina 14. heinäkuuta kaupungintalon pihassa asumisteema laitetaan käyntiin klo 12 keskustelulla Mistä on hyvä kaupunkiympäristö tehty? Tilaisuuden järjestävät Porin kaupunki ja Kuntaliitto.

Maanantaina keskustellaan myös julkisten rakennusten paljon puhuttaneista sisäilmaongelmista. Rakennuskulttuuritalo Toivossa mielipiteitään asiasta jakavat SAMK:n lehtori Jarkko Heinonen, sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Jari Keinänen, WinNovan opettaja Jouni Mettälä, Porin kaupungin ympäristöviraston terveysvalvontapäällikkö Heidi Rosenblad ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja, rakennusinsinööri Mikko Viitala.

Tiistaina 15. heinäkuuta Porin kaupunkisuunnittelu järjestää Kaupunki palasina -keskustelun Puuvillan Puistossa. Maisemantutkimuksen yliopistolehtori Silja Laine, Porin kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Olavi Mäkelä, kulttuurimaantieteen yliopistonlehtori Rami Ratvio ja ympäristöministeriön kuntajakoselvittäjä Matti Vatilo puivat keskustelussa kaupunkien pirstaloitumista, erilaistumista ja elinvoimaa. Ulkoinen ja sisäinen kilpailu ja ajan arvot muokkaavat kaupunkia ja sen asukkaita sekä identiteettiä. Jälkeä voi lukea tarkkailemalla elinympäristöä, kaupunkia palasina. Muutos ja keskeneräisyys ovat kiinnostavia tekijöitä osana kaupungin elinvoimaa, kaupunkipalapeliä. Keskustelussa pohditaankin, miten palaset pidetään järjestyksessä.

Teema jatkuu Puuvillan puistossa tiistai-iltapäivänä keskustelulla Asuinalueiden eriarvoistuminen ja asukkaiden yhteisöllisyys. Tilaisuuden järjestävät Turun yliopiston maisemantutkimuksen Lähiön henki -hanke ja Porin kaupungin Kaikkien Pori -hanke.

Torstaina 17. heinäkuuta voi osallistua Rakennusteollisuuden raksakahveille Raatihuoneen puistossa klo 14.00–15.30. Paikalla voi jutella rakennusalan edustajien kanssa alaa koskevista kysymyksistä. Tarjolla on pullakahvit 300 henkilölle.

Koko ohjelma osoitteesta suomiareena.fi/ohjelma.


Hakusana