Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Juhannus näkyy ja kuuluu Porissa

Juhannus näkyy ja kuuluu Porissa

(17.06.2014 09:20 Aaltonen Kalle / päivitetty 18.06.2014 13:55)

Keskikesän juhla tuo Poriin tapahtumia ja muutoksia liikennejärjestelyihin, joukkoliikenteeseen sekä aukioloaikoihin.

Liikenne ja kirjastot

Paikallisliikenteen vuorot ajetaan seuraavasti:

Perjantaina juhannusaattona 20.6. ajetaan lauantai-vuorot. Liikenne päättyy pääsääntöisesti noin kello 14.

Lauantaina juhannuspäivänä 21.6. ei ole liikennettä.

Sunnuntaina 22.6.2014 ajetaan sunnuntai-vuorot.

Juhannusaaton aattona torstaina 19.6. pääkirjasto on avoinna klo 10–17. Kirjasto on kiinni juhannusaattona perjantaina 20.6. ja juhannuspäivänä lauantaina 21.6. Kun kirjasto on kiinni, voit palauttaa lainattua aineistoa palautusluukkuun, joka sijaitsee pääkirjaston ulko-ovien vieressä.

Muiden toimipisteiden aukioloajat löydät täältä.

Tapahtumia ja markkinahumua

Juhannusviikolla Rakennuskulttuuritalo Toivon pihassa virittäydytään juhannustunnelmaan förskottijuhannuksena keskiviikkona 18.6. klo 11–14. Tapahtumassa otetaan juhannukseen förskottia tekemällä haitarimusiikin soidessa juhannusvihtoja ja nauttimalla sen ohessa kupillinen aitoa pannukaffeeta kastettavan kera. Förskottijuhannus järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan kanssa.

Torstaina 19.6. klo 11–14 on vuorossa lasten juhannuspaja, jossa koristellaan Toivon pihaan juhannussalko sekä tehdään saunavihtoja. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Porin perinteikkäät Juhannusmarkkinat pääsee torstaina klo 9–18. Markkinoilta löytyy kaikki juhannuksen peruseväät herkuista hepeniin. Porin Juhannusmarkkinat järjestää Porin Seudun Matkailu Oy MAISA yhdessä Pysäköinninvalvonnan ja Torikauppiasyhdistyksen kanssa.

Kahtena edellisenä vuonna Porin Etelärannassa järjestetty Jokirannan Juhannus -festivaali järjestetään myös tänä kesänä. Organisaatiotaan ja rakennettaan uudistanut festivaali toteutetaan kaksipäiväisenä 20. ja 21.6. Festivaali on tarkoitettu ensisijaisesti porilaisille sekä lähialueilta saapuville yöttömän yön juhlijoille.

Perjantaina tanssitaan perinteiset juhannustanssit elävän musiikin tahtiin ja ihastellaan kokkoa sekä juhlitaan vielä yöttömässä yössä. Lauantaina juhlat jatkuvat elävän musiikin merkeissä.

HUOM! Jokirannan Juhannus -tapahtuma sulkee Porin Etelärannan Teatterikadun ja Hallituskadun väliseltä osuudelta. Katuosuus sulkeutuu torstaina 19.6. klo 7 ja avautuu normaalille liikenteelle maanantaina 23.6. klo 18 mennessä. Alueelle parkkeeratut autot on siirrettävä pois torstaiaamuun mennessä.

kuva


Hakusana