Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Niittyjen leikkuut alkavat heinäkuussa

Niittyjen leikkuut alkavat heinäkuussa

(26.06.2014 14:16 Aaltonen Kalle / päivitetty 27.06.2014 08:11)

Niittoajankohta perustuu niittyjen hoitoluokitukseen, jossa on huomioitu niittyjen käyttötarkoitus, kasvilajisto, maisemallinen arvo sekä maalintujen pesimisrauha.

Lajistoltaan monipuolisilla niityillä odotetaan, että kasvit ehtivät siementää ennen ensimmäistä leikkuukertaa. Kesän aikana B2-luokan käyttöniityt ajetaan kaksi kertaa. Ensimmäinen ajokerta tapahtuu heinäkuussa ja toinen elo-syyskuun vaihteessa.

Maisemaniityt, joiden hoitotavoite on maiseman avoimena pysyminen, eli B3-luokan alueet niitetään kerran heinä-elokuun aikana. B4-luokan alueet ajetaan joka toinen vuosi tai harvemmin tarpeen mukaan estämään vesakoitumista. B4-luokan niittyjä ovat esimerkiksi sähkölinjojen alustat. Niittyalueille rakennettujen polkujen reunat ajetaan useamman kerran kesän aikana.

Monille niittyalueille on vain yksi kulkumahdollisuus eikä kulkuväyliä saa tukkia alueelle kuulumattomilla rakenteilla tai esineillä. Niittyalueita ei saa käyttää säilytyspaikkoina ja alueilta on poistettava kaikki asukkaille kuuluvat tavarat.

kuva Niitto tehdään traktorin kesantomurskaimella. Kuva: Porin puistotoimi


Hakusana