Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Poriin saadaan oma hevosklinikka

Poriin saadaan oma hevosklinikka

(23.06.2014 13:53 Aaltonen Kalle / päivitetty 23.06.2014 13:53)

Hevosten ja muiden isojen eläinten hoitoon erikoistunut klinikka on aloittamassa toimintaansa Porissa. Klinikalla on avoimet ovet lauantaina 28.6.2014 klo 9-13.

Porin kaupungin ympäristöviraston ja Porin Ravit Oy:n yhteistyönä on raviradan yhteyteen remontoitu vastaanottotilat, joissa tulee työskentelemään viisi Porin kaupungin praktikkoeläinlääkäriä yksi tai kaksi kerrallaan.

– Hevostenhoitoon tarkoitetun tilan käyttöön saaminen on ollut pitkään haaveena. Nyt saatiin asialle vastakaikua ja klinikka avataan hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Aiemmin hevosia on jouduttu kuljettamaan kauemmas saamaan erikoishoitoa, mutta nyt kaikki hevosten eläinlääkäripalvelut löytyvät keskitetysti Porista, eläinlääkintäyksikön päällikkö Pilvi Vaajakari iloitsee.

Alueen ratsu- ja ravihevoset sekä ponit otetaan vastaan nykyaikaisissa tiloissa, joista löytyvät pakkopilttuu ja kaatokarsina sekä myöhemmin muun muassa röntgenlaitteet ja tähystin.

– Esimerkiksi röntgen-kuvia pystytään luettamaan digitaalisesti useilla eläinlääkäreillä. Ajanvaraus klinikan eläinlääkäreille tapahtuu kuitenkin normaaliin tapaan virkanumeroista, Vaajakari kertoo.

Varustelutaso on korkea ja toimintaa tullaan kehittämään jatkossakin.

– Pitkäaikainen toive on täyttymässä. Porin ravirata on erinomainen ympäristö tällaiselle klinikalle, Porin Ravit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen sanoo.

Vaajakarin mukaan tarpeen mukaan voidaan paikan päälle kutsua myös erikoiseläinlääkäreitä.

– Yhteistyötä on jo vireillä muun muassa Animagi-ketjun kanssa, jossa porilaisille tutut erikoiseläinlääkärit Antero Tupamäki ja Tiina Eskonen työskentelevät.


Hakusana