Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Kaupunginsairaala muuntuu kuntouttavaksi sairaalaksi

Kaupunginsairaala muuntuu kuntouttavaksi sairaalaksi

(04.06.2014 12:40 Aaltonen Kalle / päivitetty 04.06.2014 12:43)

Maantiekadulla sijaitsevan Porin kaupunginsairaalan torniosan muutostyössä on menty toiminnan sijaan tilat edellä.

Lähtökohtana tilasuunnittelussa on ollut paranemista ja kuntoutumista tukeva toimintaympäristö huomioimalla tilojen muunneltavuus, turvallisuus ja viihtyisyys. Käytännössä muunneltavuus tarkoittaa kalustuksen siirrettävyyttä ja säädettävyyttä sekä tilojen moduuliajattelua. Modernin sairaalasuunnittelun mukaisesti muutoksessa onkin huomioitu nykyaikaiset tekniset ratkaisut ja materiaalien ekologisuus sekä elinkaariajattelu.

Kiinteistöpäällikkö Kari-Matti Haapalan mukaan näiden asioiden miettiminen on ollut erityisen tärkeää siksi, että valmistuttuaan uudistetun sairaalan pitäisi palvella nykyasussaan nelisenkymmentä vuotta.

– Osin tämän ja muunkin käytettävyyden varmistamiseksi muutostyön parissa on työskennellyt koko ajan eri alojen asiantuntijoista koottu moniammatillinen työryhmä, Haapala kertoo.

Peruskorjatun osan vihkiäisiä vietetään heinäkuussa jazz-viikolla. Saman viikon perjantaille on suunniteltu myös yleisötilaisuus. Ovet ovat silloin avoinna kello 10–15 kaikille tiloihin tutustumisesta kiinnostuneille.

Porin perusturvakeskus on suunnitellut vihkiäistilaisuutta yhteistyössä Porin kaupungin teknisen palvelukeskuksen ja Porin seurakuntayhtymän kanssa. 17. heinäkuuta pidettävään kutsuvierastilaisuuteen vihkijäksi on lupautunut arkkipiispa Kari Mäkinen, joka puhuu myös samana iltana perusturvan hallinnon auditoriossa järjestettävässä seminaarissa. Kello 17 alkavan yleisölle avoimen seminaarin teemana on "Vanhuus on radikaali voima".


Hakusana