Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Pori tutuksi tarinakarttojen avulla

Pori tutuksi tarinakarttojen avulla

(02.06.2014 11:13 Aaltonen Kalle / päivitetty 02.06.2014 11:13)

PoriStory – Ulkoile Porissa kerää kaupungin ulkoilu- ja pyöräilyreitit, luontopolut, leikkipuistot sekä Kivi-Porin nähtävyydet saman verkkosivuston alle.

Kyseessä on uudenlainen tapa tutustua porilaiseen ympäristöön ja saada tietoa lähistöllä sijaitsevista ulkoilumahdollisuuksista.

Palvelu on toteutettu Story Maps -tarinakarttojen avulla. Porin kaupungin kartalle merkityt kohteet tarjoavat tietoa yhdistämällä kuvaa, tekstiä sekä reittitietoja. Palvelua voi käyttää millä tahansa mobiililaitteella, jolloin kartasta näkee myös oman sijaintinsa.

Ulkoile Porissa on suunnattu kaikenikäisille porilaisille sekä Porissa vieraileville, joita kiinnostaa, luonto, liikkuminen ja nähtävyydet. Tarkoituksena on tarjota sellaistakin tietoa, joka ei ehkä aiemmin ole ollut kuntalaisten tiedossa. Tutuiltakin alueilta voi löytää uutta nähtävää, kertoo tietopalveluasiantuntija Timo Widbom.

Karttapalvelu on toteutettu yhteistyössä Porin kaupungin katu- ja puistosuunnittelun, kaupunkisuunnittelun, kaupunkimittauksen, kehittämisyksikön, puistotoimen, vapaa-aikaviraston ja ympäristöviraston kesken. Palvelua kehitetään jatkuvasti ja uusia karttoja tullaan lisäämään sivustolle jatkossa.

PoriStory – Ulkoile Porissa -karttapalvelu löytyy osoitteesta http://arcgis.pori.fi/storymaps/ , eikä vaadi erillisiä sovelluksia.


Hakusana