Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > SuomiAreena mukana Pori Jazzin konserttialueella

SuomiAreena mukana Pori Jazzin konserttialueella

(11.06.2014 11:22 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 11.06.2014 13:51 Salminen Tiina)

SuomiAreenan ja Pori Jazz järjestävät yhteistyössä kulttuurikeskusteluja, jotka kuuluvat Kirjurinluodon pääkonserttien ohjelmaan. Festivaalialueeseen kuuluvan kesäteatterin SuomiAreena-lavalla keskustellaan torstaista lauantaihin musiikkiaiheiden lisäksi myös kirjallisuudesta ja kuvataiteesta.

Torstaina 17.7. kirjailijat Juha Itkonen, Katja Kettu ja Pauliina Rauhala etsivät nykyaikaa. Päivän toisessa keskustelussa otsikolla "Dylanista Dumariin" keskustellaan rocklyriikasta. Aiheen äärellä ovat laulajat ja lauluntekijät Maija Vilkkumaa ja Jarkko Martikainen. Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen, kolumnisti Rosa Meriläinen ja kuvataiteilija Jari Leinonen esittävät päivän viimeisessä keskustelussa näkemyksiään aiheesta "Kuuluuko taide joka taloon?"

Perjantaina 18.7. luovien sisältöjen tulevaisuutta pohtivat muun muassa tuottaja ja säveltäjä Jukka Immonen, konsultti Mikael Pentikäinen ja Musiikkituottajat ry:n Lauri Rechardt. SuomiAreena-lavan esiintyjinä nähdään samana päivänä myös akateemikko ja kuvataiteilija Outi Heiskanen ja presidentti Tarja Halonen. He keskustelevat aiheesta "Voiko taiteella pelastaa maailmaa?".

Lauantaina 19.7. keskustellaan nykytaiteesta muun muassa kuvataiteilija Kaisu Koiviston ja museonjohtaja Markku Valkosen voimin. Kysymykseen "Kuoleeko kirja?" vastausta etsivät kirjailijat Sofi Oksanen ja Jörn
Donner
. Keskustelua johdattaa Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio. Lavalla haastatellaan myös myöhemmin julkistettavaa Pori Jazzin Vuoden taiteilijaa.

Pori Jazzin SuomiAreena-lavan ohjelmaa pääsee halutessaan seuraamaan musiikkitarjonnan lomassa. Puhelavan ohjelma sijoittuu iltapäivään ja alkuiltaan.

– Nykypäivän festivaalin on oltava kokonaiselämys, joka tarjoaa koettavaa monella eri rintamalla. Haluamme tarjota konserttilipun hinnalle aiempaa enemmän vastinetta, ja SuomiAreena-lavan ohjelmisto on luonteva lisä Kirjurinluodon moninkertaistuvaan ohjelmatarjontaan. Pori Jazz säilyy jatkossakin ennen kaikkea musiikkitapahtumana, mutta odotan mielenkiinnolla, mitä keksimme tulevina vuosina yhdessä SuomiAreenan kanssa, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro toteaa.

Kirjurinluodon puheohjelmiston ovat koonneet yhteistyössä Pori Jazz ja SuomiAreena. Keskusteluja ovat tuottamassa Grafiikkapaja Himmelblau, Musiikkituottajat ry, Teosto, Turun Kirjamessut ja Suomen Kustannusyhdistys. Keskustelutilaisuuksiin pääsy edellyttää Pori Jazz Festival -lippua.

Pori Jazz järjestetään 49. kertaa 12.–20. heinäkuuta. Festivaali kokoaa Poriin useita musiikin maailmantähtiä, joiden joukosta löytyvät muun muassa Bob Dylan, Pet Shop Boys, James Blunt, Jamie Cullum, Hurts ja Patti Smith.

Tarkemmat ohjelma-aikataulut löytyvät Pori Jazzin ja SuomiAreenan verkkosivuilta.


Hakusana