Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > SuomiAreenassa liikunnan superpäivä

SuomiAreenassa liikunnan superpäivä

(18.06.2014 09:07 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 18.06.2014 10:19)

Torstaina 17. heinäkuuta SuomiAreenassa liikutaan koko perheen voimin LIIKKUVA TORSTAI -tapahtumassa. Päivän aikana voi esimerkiksi osallistua Lasten olympialaisiin, tutustua rugbyyn tai katsoa, montako maalia kansanedustajat tekevät Zoomin joukkuetta vastaan.

Päivä alkaa Porin Stadionilla kello 10, jolloin Olympiakomitea ja Paralympiakomitea järjestävät Lasten olympialaiset. Olympialaisissa on mahdollisuus kokeilla eri lajeja, kuten pyörätuolikelausta. Yhteensä toimintapisteitä on kymmenen.

- Jokaiselta pisteeltä saa leiman olympia- ja paralympiapassiin. Kun leimat ovat koossa, saa osallistuja pienen yllätyksen, kertoo Paralympiakomitean pääsihteeri Tiina Kivisaari.

Kello 13–14 MTV ja Tukikummit-säätiö kutsuvat pelaamaan ja leikkimään Nuorten hyväksi. Luvassa on leikkimielisiä kilpailuja ja vauhdikasta menoa muun muassa yritysvalmentaja Juhani "Tami" Tammisen, urheilutoimittaja Mika Saukkosen ja kilpa-aerobiccaaja Rita Niemen kanssa. Tunnin aikana voi muun muassa haastaa heitä pallonkäsittelytaidossa tai testata, pysyykö cheerleadereiden mukana.

kuva Lapset pääsivät kokeilemaan taitojaan myös viime vuoden SuomiAreenassa Herralahden kentällä. Kuva: SuomiAreena

Loppuiltapäivä pyhitetään lentopallolle ja jalkapallolle. Kello 14 starttaa Yrittäjänaisten, Energiateollisuuden ja naiskansanedustajien välinen lentopalloturnaus. Tapahtuma jatkuu 20 minuutin keskustelulla, jossa muun muassa toimittaja Arto Nyberg, entinen jalkapalloilija Aki Riihilahti ja liikuntajärjestö VALOn puheenjohtaja Risto Nieminen pohtivat, onko jalkapallo liian kallis harrastus.

Päivä huipentuu jo perinteeksi muodostuneeseen jalkapallo-otteluun, jossa ovat tällä kertaa vastakkain eduskunnan jalkapallokerho ja Zoom. Eduskunnan joukkueessa voitosta taistelevat muun muassa kansanedustajat Antti Kaikkonen (kesk.), Sampsa Kataja (kok.) ja ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.). Zoomin riveissä palloa potkivat esimerkiksi Rajaton-yhtyeen Jussi Chydenius, jääkiekkovalmentaja Mikael Kotkaniemi, ohjaaja Aku Louhimies ja näyttelijä sekä ohjaaja Jaakko Saariluoma.

Myös Porin kaupungin vapaa-aikavirasto on mukana tapahtuman järjestämisessä. Stadionilta löytyykin Liikuntamaasta tuttuja toimintapisteitä.

- On sählykaukaloa, leikkivarjoja ja motoriikkatemppurataa, luettelee vapaa-aikaviraston liikuntasihteeri Hannele Wallin.

Koko LIIKKUVA TORSTAI -tapahtuman tarkka aikataulu löytyy SuomiAreenan verkkosivuilta.


Hakusana