Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Uusi sähköinen rakennuslupapalvelu käyttöön

Uusi sähköinen rakennuslupapalvelu käyttöön

(09.06.2014 14:15 Aaltonen Kalle / päivitetty 09.06.2014 14:16)

Porin kaupungin rakennusvalvonta on ottanut käyttöön uuden sähköisen palvelun rakennuslupien hakemiseen ja käsittelyyn. Uusi palvelu kattaa koko rakennusaikaisen toiminnan.

Porissa on voinut hakea rakennuslupia sähköisesti jo muutaman vuoden ajan. Uudistetussa palvelussa rakennusluvat hoituvat vaivattomammin. Lisäksi palvelussa on mahdollista hoitaa myös rakentamisen aikainen asiointi.

Toukokuussa käyttöönotetussa verkkopalvelussa rakentaja tai hänen edustajansa voi hakea rakennusluvan lisäksi muun muassa toimenpide-, maisematyö- ja sisäisiä muutoslupia. Palvelun avulla voi myös tehdä ennakkotiedusteluja.

Sähköisessä lupahakemuksessa hakija saa perustiedot suoraan rakennusvalvonnan taustarekisteristä. Lupapalveluun on liitetty myös karttatiedot, mikä helpottaa hakemuksen kohdistamista.

Tarkoituksena on tehdä rakennuslupiin liittyvä asiointi mahdollisimman helpoksi. Uusi palvelu on käyttäjäystävällisempi ja kattaa laajemmin koko rakennusaikaisen toiminnan. Tämä helpottaa sekä hakijan että rakennusvalvonnan työtä

Tavoitteena on, että uuden palvelun myötä sähköisen lupahakemuksen käyttö kasvaa. Tämä vaatii uusien toimintamallien opettelua sekä rakennusvalvonnalta että kuntalaisilta. Sähköinen asiointi yleistyy eri aloilla ja sen avulla on mahdollista tehostaa ja nopeuttaa palvelua. Rakennusvalvonnan henkilökunta kannustaa asiakkaita käyttämään uutta palvelua.

Tutustu palveluun täältä.


Hakusana