Etusivu > Uutiset > 2014 > 06 > Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanke käynnistyi

Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanke käynnistyi

(17.06.2014 14:58 Toivonen Tiina M / päivitetty 17.06.2014 14:58)

Porin kaupungin ympäristöviraston toteuttama Yyterin alueen lähiluonto tutuksi -hanke käynnistyi toukokuun alussa. Hanke kestää viisi kuukautta ja päättyy syyskuun loppuun.

Hanketta on rahoitettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2007–2013 ja rahoituksen on myöntänyt Karhuseutu ry.

Hankkeen aikana välitetään tietoa Yyterin alueen luonnon monimuotoisuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä alueen asukkaille, matkailualan yrityksille ja kouluille. Yyterin alueen luonnon monimuotoisuuteen on mahdollista tutustua osallistumalla hankkeen aikana järjestettäville havainnointikävelyille. Yyterin alueen luonnon monimuotoisuudesta välitetään tietoa lisäksi laadittavien internetsivujen ja sähköisen opastusmateriaalin välityksellä. Yhteistyössä koulujen kanssa kootaan syksyllä Yyterin alueen lähiluonnosta kertova näyttely.

Yyterin alueen lähiluonto tutuksi hanke järjestää yhteistyössä Yyterin Alueen Asukkaat ry:n kanssa havainnointikävelyn Yyterin alueen luonnon monimuotoisuuteen liittyen tiistaina 24.6. klo 17.30. Havainnointikävelyn aikana tutustutaan Yyterin santojen dyynimuodostumiin: dyynien syntyyn ja kehittymiseen, dyyniluontoa uhkaaviin tekijöihin sekä dyynien kulumiseen ja kunnostuksiin. Tapahtuma on suunnattu Yyterin alueen asukkaille ja matkailualan yritysten edustajille. Tapahtuman mainos löytyy hankkeen internetsivuilta.


kuva

Hakusana