Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > Avaa oves, Pori! -tapahtumasarja osana SuomiAreenaa

Avaa oves, Pori! -tapahtumasarja osana SuomiAreenaa

(07.07.2014 13:04 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 08.07.2014 08:08 Salminen Tiina)

SuomiAreenan ohjelmassa on uutuutena Avaa oves, Pori! -tapahtumasarja 12.–17.7., joka kerää tapahtumaviikolle huikean määrän porilaista ohjelmaa.

Avaa oves, Pori! tuo SuomiAreenan osaksi tavallisia koteja. Tapahtumasarja kutsuu tutustumaan eri kaupunginosiin, mielenkiintoisiin paikkoihin ja paikalliseen omaleimaisuuteen. Se avaa yleisölle paikallisten asukkaiden pihoja ja koteja sekä julkisia ja puolijulkisia tiloja, jotka eivät yleensä ole avoinna.

Kuusipäiväisen tapahtumasarjan aloittaa lauantain Reposaari-päivä, jolloin voi tutustua reposaarelaisten pihoihin ja viettää letkeää kesäpäivää kakkupiknikillä Kallon kallioilla. Ennätyksellisesti 22 pihassa on pihaohjelmaa kirpputoreista, musiikkiesityksiin ja pop-up ravintoloihin. Sunnuntaina luvassa on retkeilyä Lyttylän Pirunpesälle sekä villiyrttikävely Polsanluodossa.

Viikkari- ja Kuukkari -päivät tarjoavat mahdollisuuden vintagelöytöihin, kierrättämiseen ja taide-elämyksiin. Vanhojen puutalokorttelien historiaan puolestaan tutustuttavat Satakunnan Museon kaupunkiopastukset. Maanantaina Viikkarissa aukeaa Sibeliuspuiston lippakioski, jossa on luvassa on poikkitaiteellista kesäohjelmaa koko viikon. Samana päivänä on myös taiteilija Simo Riikosen taidenäyttely ja kotiateljeen avoimet ovet Lattomerellä.

Tiistaina Kuukkarissa Sataneuleen Vintage-myymälästä löytyy Porissa valmistettuja arkistojen aarteita eri vuosikymmeniltä. Luvassa on muun muassa myös Nummen talon kuistitaidenäyttely ja kotikahviloita sekä Troglodyyttien kolonia Kuoppatorin kuoppa-asumuksessa. Vanhoilla Veturitalleilla vietetään kesäistä kierrätyspäivää. Ohjelmassa on kierrätystyöpaja ja -kauppa, bookcrossingia sekä tavaranvaihtoa.

Keskiviikona avoimet ovet ovat Väinölän lyhytaaltoasemalla, jolloin T.E.H.D.A.S ry tarjoaa kulttuurielämyksiä kaiken ikäisille. Luvassa on muun maussa veistospuistokierros, videotaidetta sekä radiolähetysten "demoasema". Keskiviikkona on myös Validin Sekmentin levymessut ja iltaohjelmassa amerikkalainen uuden kokeellisemman folkin huippunimi Josephine Foster. Torstaina Ahlaisten kulttuuripäivässä on avovesiuintitapahtuma, kyläkävely sekä taidenäyttely ja avoimet ovet Vanha-Putajalla.

Tapahtumasarja kutsuu tutustumaan myös kaikkien aikojen ensimmäiseen Pori Biennaaliin 12.-18.7. Biennaalin näyttelykokonaisuus tutkii kaupungin olemusta ja meganäyttelyiden ideaa yli 20 taiteilijan ja taiteilijakollektiivin voimin eri kohteissa Porissa. Biennaalin keskuspaikkana ja infona toimii teoksellinen “Matkakeskus" (Antinkatu 7), jossa näyttelyiden lisäksi järjestetään tapahtumia ja myydään biennaalin omien tuotteiden lisäksi myös Mu Pori o kaunis -tuotteita.

Avaa oves, Pori! -tapahtumasarjan ohjelma toteutuu lukuisten eri yhdistysten, yhteisöjen ja asukkaiden järjestämänä ja sitä koordinoi Mu Pori o kaunis.

kuva

Avaa oves, Pori! -ohjelma

Tapahtumasarjan Facebook-sivut


Hakusana