Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > Kansainvälinen taideprojekti Kokemäenjoessa

Kansainvälinen taideprojekti Kokemäenjoessa

(10.07.2014 10:00 Aaltonen Kalle / päivitetty 10.07.2014 11:58)

Taiteilijaduo Simka ja ryhmä nuoria Uumajasta, Riiasta ja Porista toteuttavat Kokemäenjokeen kelluvista puista koostuvan installaation Floating Trunks.

Teos julkistetaan tiistaina 15. heinäkuuta Porin taidemuseon edustalla, Taavin sillan kupeessa.

Baltic Sea – Floating Trunks -projektin keskiössä on eri maista tulevien nuorten kokemusten ja ajatusten vaihto sekä taiteen tekemisen prosessiin osallistuminen. Projektissa nuoret pääsevät tutustumaan eri kulttuureihin, kun he toteuttavat Porin lisäksi samanlaiset teokset Uumajassa ja Riiassa, jotka ovat Euroopan vuoden 2014 kulttuuripääkaupunkeja.

Installaatio on sijoitettu keskeiselle paikalle kaikissa kolmessa kaupungissa. Projektissa halutaan teoksiin liittyvällä yhteistyöllä yhdistää paikallisia tahoja ja liittää puut, vesi ja asukkaat laajempaan perspektiiviin Itämerellä.

Kesän loputtua puut saavat oman paikkansa kaupunkitilassa, kun ne sijoitetaan puistoihin juurtumaan. Tästä muodostuu pitkäkestoinen jatkumo teoksille ja niiden tekijöille. Installaatio muuttuu linkiksi joen ja meren välillä, joka johtaa kansainväliseen yhteyteen. Projektin päätteeksi kootaan antologia ja järjestetään seminaari, jotka tarjoavat mahdollisuuden kerätä kokemuksia ja kehittää yhteistyötä tulevaisuudessa.

Lisäksi lapsille järjestetään taidemuseossa sunnuntaina 13. heinäkuuta. Simkan Mini Trunks -työpaja, jossa tehdään kelluvia puita minikoossa. Kokoontuminen on Porin taidemuseossa klo 15.00. Pienet lapset osallistuvat vanhemman kanssa. Työpaja on maksuton.

kuva Pelastusrenkaita muistuttavat kellukkeet tuovat mieleen ihmiset ja merenkulun ulottuvuudet. Kuva: Simon Häggblom


Hakusana