Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > Kokemäenjoen kalan syömistä tulisi välttää

Kokemäenjoen kalan syömistä tulisi välttää

(16.07.2014 16:46 Kyhä-Mantere Anna / päivitetty 16.07.2014 16:46)

Kokemäenjoessa ollaan aloittamassa koekalastuksia Varsinais-Suomen Ely-keskuksen toimesta. Tuloksista tullaan pyytämään Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran arvio.

Porin kaupungin ympäristövirasto suosittelee, keskusteltuaan asiasta sekä Varsinais-Suomen Ely-keskuksen että Suomen ympäristökeskuksen kanssa, että Kokemäenjoen kalan syömistä tulisi välttää, kunnes tutkimustulokset kaloista on saatu.

– Kyseessä on varotoimenpide. Emme voi olla täysin varmoja syvänteiden ja suvantopaikkojen veden nikkelipitoisuuksista. Nikkeli kertyy kaloihin viiveellä, mutta emme tiedä, miten se niihin vaikuttaa, Porin kaupungin ympäristöjohtaja Matti Lankiniemi sanoo.

Porin kaupunki halusi Ely-keskuksen arvion myös simpukkanäytteistä. Ely-keskus tiedottaa asiasta vielä tänään.

– Ely-keskuksella on tarvittava asiantuntemus kokonaiskuvan muodostamiseksi. Heillä on vesistöasiantuntija ja sukeltajia, jotka ovat jo sukellusten yhteydessä tutkineet simpukoita, Lankiniemi sanoo.

Porin kaupunki jatkaa vedenlaadun seurantaa toistaiseksi. Kokemäenjoen veden nikkelipitoisuus oli eilen 15.7. (mikrogrammaa/litra) mittauspaikoilla seuraava: Reposaari 160, Pihlava 9, Kirjurinluoto 35, Ulvila 37, Nakkila 27, Harjavalta 20.


Hakusana