Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > Pori Jazziin saa tuoda alkoholittomia juomia

Pori Jazziin saa tuoda alkoholittomia juomia

(03.07.2014 15:47 Salminen Tiina / päivitetty 03.07.2014 15:51)

Aiemmista tiedoista poiketen Pori Jazzin pääkonsertteihin Kirjurinluodossa saa tuoda mukanaan alkoholittomia juomia. Anniskelualueille sen sijaan ei saa viedä mitään nesteitä.

- Viranomaisten täsmentynyt ohjeistus on meille helpottava tieto. Koemme, että konsertteihin löydetään nyt aiempia suunnitelmia järkevämpi käytäntö, toimitusjohtaja Juha Miikkulainen kommentoi.

Pori Jazzin pitkän piknik-perinteen yhdistäminen anniskeluun ei ole ollut helppo yhtälö, sillä konseptista ei ole ollut aiempia esimerkkejä. Miikkulaisen mukaan askelmerkkejä on jouduttu etsimään viranomaisten kanssa huolellisesti.

- Keskustelumme viranomaisten kanssa ovat sujuneet alusta alkaen hyvässä hengessä. Olemme onnellisia siitä, että tulevan festivaalin järjestelyihin löytyi vielä loppuvaiheessa tällainen yhteisymmärrys.

Ruokaeväät sallittuja

Mukaansa Kirjurinluotoon voi pakata alkoholijuomia lukuun ottamatta piknik-varustuksen. Ruokaeväät ovat sallittuja, samoin viltit ja tuolit. Lasipullot, vaaralliset teräsaseet ja sateenvarjoat ovat kiellettyjä.

Kaikkien esiintymislavojen edustoilla, on runsaasti anniskelusta vapaita alueita. Asiakkaiden konserttivarustus tarkastetaan anniskelualueiden porteilla, missä sisään alueelle pääsee sitä nopeammin, mitä vähemmän kantamuksia on varannut mukaansa. Kirjurinluoto Arenan nurmelle rakennetaan iso ja yhtenäinen anniskelualue, jossa virvokkeita myydään useissa eri pisteissä. Myös Lokkilavalla on oma ravintolansa ja anniskelualueensa.

Anniskelualueilla on 18 vuoden ikäraja. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät anniskelualueille vanhempiensa seurassa, mutta lapsiperheiden toivotaan poistuvan anniskelualueilta viimeistään klo 21.

Kiertävää myyntiä

Kiinteiden anniskelupisteiden lisäksi yleisöä palvelevat anniskelualueella kiertävät myyjät, jotka myyvät panimotuotteita ja viinejä. Esimerkiksi pullo laadukasta puna- tai valkoviiniä maksaa edullisimmillaan 20 euroa per pullo.

Ruoka-, juoma- ja tuotemyyntiä on tarjolla myös anniskelualueiden ulkopuolella.

Pori Jazz -festivaalin pääkonsertit järjestetään Porin Kirjurinluodossa 17.- 19. heinäkuuta. Aiemmista tiedoista poiketen konserttialueelle voi tuoda alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa.
Pori Jazz pyrkii mahdollisimman nopeasti päivittämään kaikki viestintämateriaalinsa muuttunutta tilannetta vastaavaksi.


Hakusana