Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > SuomiAreena käyntiin suurempana kuin koskaan

SuomiAreena käyntiin suurempana kuin koskaan

(11.07.2014 15:51 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 14.07.2014 17:04 Kyhä-Mantere Anna)

Jo yhdeksättä kertaa järjestettävä SuomiAreena alkaa Porissa maanantaina 14.7.

Tapahtuma polkaistaan virallisesti käyntiin avajaisilla, jotka pidetään Eetunaukion suomiareena.fi-lavalla klo 10.30. Avajaisissa mukana ovat arkkipiispa Kari Mäkinen ja kirjailija Kristiina Hanhirova.

Myös keskustelutilaisuudet alkavat heti maanantaina ja jatkuvat aina lauantaille saakka. SuomiAreenan tuottaja Esa Nieminen on innoissaan viikon alkamisesta.

- Tämän vuoden ohjelmamme on uskomaton. Luvassa on runsaasti mielenkiintoisia keskusteluita ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin, Nieminen kertoo.

Tapahtumalla on ensimmäistä kertaa kattoteema, joka on asuminen ja ympäristö.

Eetunaukiolle ja kauppatorille keskiviikosta perjantaihin levittäytyvä Kansalaistori on suurempi kuin koskaan aiemmin, sillä 54 järjestöä esittelevät alueella toimintaansa. Mukana ovat muun muassa Suomen kätilöliitto, Suomen Latu, Partiolaiset, Metsähallitus, ulkoministeriö, Yleisradio ja Motiva.

kuva


Kansalaistorille marssii kirjaimellisesti myös STTK ja muita liittoja, sillä ne ovat Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajämäen johdolla kävelleet Poriin Helsingistä jo 7. heinäkuuta lähtien. Esa Nieminen kutsuukin kaikkia porilaisia mukaan kävelemään matkan viimeiselle etapille.

- Matkan viimeinen urakka lähtee Porin Citymarketilta torstaina klo 10 Kansalaistoria kohtia.

Perinteisten keskustelutilaisuuksien lisäksi järjestetään pienempiä keskusteluita ja esittelyjä torivarttien muodossa kauppatorilla. Torivarteissa esittäytyvät esimerkiksi MTK, Metsähallituksen meribiologit, WWF, merivartiokoirat, kansallispuistokummi Saimi Hoyer, valtiovarainministeri Antti Rinne ja Signmark.

SuomiAreena näkyy myös televisiossa, sillä maanantaista perjantaihin MTV3:lla nähdään 45 minuuttia SuomiAreenalla klo 18–19. Tämän lisäksi tulee SuomiAreena Special ma-pe klo 19.30–20.00.

SuomiAreenan koko ohjelma


Hakusana