Etusivu > Uutiset > 2014 > 07 > SuomiAreenalla ennätysmäärä yleisöä

SuomiAreenalla ennätysmäärä yleisöä

(18.07.2014 15:28 Rinta-Kauhajärvi Taina / päivitetty 18.07.2014 15:46)

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä keskustelutapahtuma SuomiAreena teki tänä kesänä yleisöennätyksensä. Tapahtumat keräsivät vajaat 30 000 kävijää. SuomiAreena tarjosi myös laajemman kattauksen keskusteluja kuin koskaan aiemmin.

kuva

Kesän kiinnostavimmaksi keskustelutapahtumaksi kasvanut SuomiAreena tarjosi tänä vuonna yleisölle laajemman tapahtumavalikoiman kuin koskaan aikaisemmin. Kaikkiaan noin 150 tapahtumasta koostunut ohjelma piti sisällään keskustelua mm. ulkopolitiikasta, työhyvinvoinnista, eläkeuudistuksesta, sananvapaudesta ja yrittäjyydestä. Tapahtumat kiinnostivat yleisöä ja keräsivät kaikkiaan noin 30 000 kävijää. Vuonna 2013 kävijöitä oli 22 000. Suosituin tämän kesän tapahtumista oli perheille suunnattu liikuntatapahtuma Liikkuva torstai, joka keräsi kaikkiaan 2500 kävijää.

"SuomiAreenalla oli ensi kertaa kattoteema, asuminen ja ympäristö, ja se auttoi tapahtumaa kasvamaan entistä kiinnostavammaksi. Samoin toinen uudistus, yhteistyö Pori Jazzin kanssa kantoi hedelmää", tuottaja Esa Nieminen pohtii suosion kasvun syitä.

SuomiAreenaa oli mahdollista seurata viikon ajan Porin ohella myös verkossa, sillä keskustelut striimattiin uudistuneille Suomiareena.fi-sivuille ja niitä pystyi katselemaan myös tallenteina MTV Katsomon kautta. Tallenteita oli tarjolla kaikkiaan 180 ja ohjelmaa 120 tuntia.

SuomiAreenan keskustelut kävivät vilkkaana tapahtumapaikkojen ohella myös sosiaalisessa mediassa. Tunnuksella #suomiareena lähetettiin kaikkiaan noin 15 000 twiittiä**. Viime vuonna #suomiareena-twiittejä lähetettiin noin 6000.

SuomiAreenalta televisioitiin viiden päivän aikana kaikkiaan 10 suoraa tv-lähetystä parhaaseen katseluaikaan. Myös Radio Nova siirsi suoria lähetyksiään Poriin.

SuomiAreenalla juhlavuosi 2015

SuomiAreena täyttää ensi kesänä 10 vuotta ja samaan aikaan myös Pori Jazz juhlii 50-vuotistaivaltaan. Tämän kunniaksi SuomiAreenan kesän 2015 teemaksi on valikoitunut opetus ja kulttuuri, ja pääyhteistyökumppanina nähdään opetus- ja kulttuuriministeriö.

"Ministeriö näkee SuomiAreenan hyvänä vuorovaikutuksen foorumina ja lähtee ilomielin ensi kesään mukaan. Haluamme nostaa esille koulutuksen, tieteen, kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön merkityksen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin turvaajina", kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön viestintäjohtaja Marjo Merivirta.

SuomiAreena järjestetään Porissa taas 13.-17.7.2015!

* Lähde: SuomiAreenan yleisölaskenta. Sisältää arvion perjantain ja lauantain keskusteluista.
** Lähde: Twitter. Sisältää arvion perjantain ja lauantain twiiteistä
.


Hakusana