Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Ota kantaa katujen ja teiden nimiin!

Ota kantaa katujen ja teiden nimiin!

(29.09.2014 09:26 Kyhä-Mantere Anna / päivitetty 30.09.2014 10:25 Aaltonen Kalle)

Porin ja Lavian kuntaliitoksen yhteydessä osa alueen osoitetiedoista muuttuu.

Alustavat katu- ja tiennimimuutosehdotukset pidetään julkisesti asianosaisten kuulemista varten nähtävänä ajalla 29.9.-13.10.2014 Porin kaupungin ja Lavian kunnan virallisilla ilmoitustauluilla. Muutosehdotukset ovat nähtävillä myös teknisen palvelukeskuksen asiakaspalvelupiste Porinassa osoitteessa Yrjönkatu 6 B sekä molempien kuntien pääkirjastoissa.

Jotta päällekkäisyyksiä katujen ja teiden nimissä ei kuntien yhdistyessä esiinny, muuttuu kadun- ja tiennimiä molempien kuntien alueella. Porin kaupunkisuunnittelu ja kaupunkimittaus ovat laatineet nimiehdotukset (pdf, 0.04 Mt), jossa on määritelty ne tiet ja kadut, joiden nimet muutetaan.

Nimimuutoksista on tehty alustavat ehdotukset. Osa muutettavista kadun- ja tiennimistä on Porissa ja osa Laviassa. Kriteerit valinnoille (pdf, 0.29 Mt) määriteltiin siten, että nimi muuttuu pääsääntöisesti siellä, missä kadun tai tien varressa on vähemmän yrityksiä, asukkaita tai kesäasukkaita. Myös historia, kulttuuriperintö ja paikan erityisominaisuudet ohjasivat valintoja. Lavian osalta on pidetty lähtökohtana säilyttää pääväylien (Tampereentie, Porintie, Noormarkuntie ja Pohjanmaantie) nimet ennallaan.

Porin ja Lavian muuttuvat kadut ja tiedot kartalla.

Mielipiteet ehdotuksista katujen ja teiden osalta on toimitettava 13.10.2014 mennessä Porin teknisen palvelukeskuksen kirjaamoon osoitteeseen PL 95, 28101 Pori tai sähköpostitse osoitteeseen tpk.kirjaamo@pori.fi.


Hakusana