Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Jazzyleisö haastetaan muistelemaan

Jazzyleisö haastetaan muistelemaan

(25.09.2014 11:00 Aaltonen Kalle / päivitetty 25.09.2014 12:04)

Pori Jazzin juhlavuosi käynnistyy kahdella Satakunnan Museon ja Pori Jazz 66 ry:n yhteisellä hankkeella.

kuva Pori Jazz julkaisi hiljattain juhlavuoden festivaalijulisteen, jonka on suunnitellut graafikko ja taiteilijaprofessori Erik Bruun. Kuva: Pori Jazz

Pori Jazz 50 vuotta -hankkeessa keskitytään aineiston kartoitukseen ja keruuseen. Hankkeessa kerätään tietoa eri tahoilla säilytyksessä olevasta arkistomateriaalista sekä haastatellaan eri vuosikymmeninä Pori Jazzissa vaikuttaneita toimijoita.

Hanke järjestää myös Pori Jazz -aiheisen muistitiedon keruukurssin Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoille. Pori Jazzin kulttuuriperintö -hankkeessa kartoitetaan mahdollisuuksia hyödyntää Pori Jazzin kulttuuriperintöön liittyviä aineistoja paikallisten yritysten ja matkailutoimijoiden toiminnassa.

Kerro museolle.fi -sivustolle on avattu useita Pori Jazziin liittyviä muisteluaiheita, joilla kirvoitetaan yleisön muistoja ja annetaan heille mahdollisuus tallettaa muistonsa muun yleisön luettavaksi. Muistoja ja keskustelua virittämään on sivustolle tallennettu useita eri aihepiirejä avaavia Pori Jazz-aiheisia valokuvia.

Sivustoon voi tutustua ja muistoja tallentaa tulevana Porin Päivän viikonloppuna Satakunnan Museon aulassa. Keruupiste on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11–14.


Hakusana