Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Kauppatorin ilmaispysäköinnin käyttöä kartoitettiin

Kauppatorin ilmaispysäköinnin käyttöä kartoitettiin

(15.09.2014 09:59 Aaltonen Kalle / päivitetty 15.09.2014 09:59)

Porin kaupunki muutti kesäkuussa 2014 seitsemän pysäköintipaikkaa Pohjoiskauppatorilta maksuttomiksi 15 minuutin aikarajoituspaikoiksi.

Pysäköintikiekon käyttövelvollisuutta ei ole. Maksuttomat paikat sijaitsevat Pohjoiskauppatorilla invapaikan ja huoltotien välissä. Kokeiluaika on yksi vuosi, jonka aikana tarkkaillaan pysäköintipaikkojen käyttöastetta. Lisäksi selvitetään muun muassa paikat, joissa ilmaispaikkojen käyttäjät asioivat sekä kootaan käyttäjien mielipiteitä kokeilusta.

Valtaosa tyytyväisiä

Ilmaispaikkojen käyttäjiä haastateltiin elokuussa 2014. Haastateltuja oli yhteensä 104 henkilöä.

Vastaajista kaksi kolmasosaa käyttää 15 minuutin aikarajoituspaikkoja vähintään kerran viikossa. Maksuttomat paikat olivat entuudestaan tuttuja lähes 90 prosentille. Lähes yhtä moni oli käyttänyt niitä myös aiemmin.

Suuri osa maksuttomien pysäköintipaikkojen käyttäjistä asioi torin kala- ja vihannespisteissä. Myös torin ja sen ympäristön kahvilat olivat useamman käyttäjän matkakohteena.

Valtaosa piti järjestelyä hyvänä ja toivoi järjestelystä pysyvää. Yksikään haastatelluista ei pitänyt järjestelyä huonona. Lisää ilmaisaikaa toivoi joka viides vastaaja. Muut toiveet olivat yksittäisiä mielipiteitä, muun muassa lisää paikkoja ja tiukempaa valvontaa toivottiin.

Tutkimuksen yhteydessä havaittiin, että moni käytti pysäköintikiekkoa, vaikka sen käyttövelvollisuutta ei 15 minuutin paikoilla ole. Osa autoilijoista myös maksoi pysäköintinsä, koska ei huomannut olevansa maksuttomalla paikalla.


Hakusana