Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Pori ja Rauma kisaavat huippukuntoisimman kunnan tittelistä

Pori ja Rauma kisaavat huippukuntoisimman kunnan tittelistä

(30.09.2014 11:32 Aaltonen Kalle / päivitetty 30.09.2014 11:32)

Motivaatio liikkumiseen on syksyn sateiden keskellä useilta kateissa. Pori ja Rauma taistelevat syksyn pimeyttä vastaan osallistumalla koko henkilökunnallaan valtakunnalliseen Suomen Huippukuntoisin Kunta -liikuntakampanjaan.

Kaksi kuukautta kestävässä kampanjassa jokaiselle kunnalle järjestetään oma kunnan sisäinen liikuntakampanja, jossa työyksiköt kisaavat aktiivisimman joukkueen tittelistä. Jokainen joukkueen jäsen kerää liikuntasuorituksia omaan verkkokalenteriinsa ja sillä tavoin kasvattaa joukkueensa ja samalla kuntansa liikuntasaldoa. Kuntien kokonaistuloksia vertaamalla saadaan selville, mistä tulee vuoden 2014 Suomen Huippukuntoisin Kunta.

Muun Suomen ohella Satakunnassa käydään railakas paikalliskamppailu rannikon herruudesta.

– Raumalla Porin haaste otettiin innolla vastaan. Vaikka varsinaisena tavoitteena on liikkumisen ja yhdessä tsemppaamisen avulla taistella syksyn pimeyttä vastaan, ei karhukaupungin kaatamista voi tavoitteena vähätellä, Rauman kaupungin työhyvinvointipäällikkö Ulla-Maija Leppäkoski toteaa pilke silmäkulmassa.

– Toivottavasti liikuntakampanja ja verkkovalmennus antavat jokaiselle osallistujalle eväitä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä iloisia onnistumisen elämyksiä.

Liikuntakampanjan lisäksi jokainen osallistuja pääsee mukaan koko kampanjan kestävään verkkopohjaiseen hyvinvointivalmennukseen, josta saa paljon tietoa ja taitoa sekä motivaatiota oman hyvinvoinnin edistämiseen. Suomen Huippukuntoisin Kunta -kampanja yhdistää työporukan yhteisen tavoitteen taakse.

– Odotan hyvää mieltä synnyttävää ja entistä enemmän liikunnalliseen elämäntapaan vievää kampanjaa. Naisvaltaiselle henkilöstölle on ollut iloinen yllätys, että puutarhan hoidosta ja jopa siivoamisesta voi saada suoritteen. Rauman ja Porin välinen kamppailu tuo oman jännitteensä asiaan. Meneeköhän leikinlaskuksi, jos totean, että pääasia on, että Suomen huippukuntoisin kunta löytyy länsirannikolta, Porin kaupungin työhyvinvointipäällikkö Ulla Roininen sanoo.

Raumalla on tähän mennessä muodostettu noin 50 joukkuetta, joihin on ilmoittautunut 600 Rauman kaupungin työntekijää. Porissa vastaavat luvut ovat noin 60 joukkuetta ja noin 600 Porin kaupungin työntekijää.

Liikunnalla ja yhteisöllisellä toiminnalla on tutkitusti positiivinen vaikutus työssä jaksamiseen, yleiseen hyvinvointiin ja sairauspoissaoloihin. Kampanjalla lisätään liikuntaa, luodaan yhteishenkeä sekä annetaan tietoa terveellisistä elämäntavoista ja ravitsemuksesta. Kampanja lisää myös työntekijän valmiuksia huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Lisätietoa Suomen Huippukuntoisin kunta -kampanjasta osoitteesta www.hymis.fi.


Hakusana