Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Porin kaupungin avain Riian kaupungille

Porin kaupungin avain Riian kaupungille

(26.09.2014 18:58 Lehtonen Tiina J / päivitetty 26.09.2014 18:58)

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta Porin sekä Latvian pääkaupungin Riian ystävyyskaupunkisuhteiden solmimisesta. Porin Päivän vastaanotolla Riian kaupungille luovutetaan Porin kaupungin avain numero 50 muistona puolen vuosisadan ystävyydestä. Avaimen ottaa vastaan Riian kaupungin delegaatio.

- Avaimen luovutuksella halutaan kiittää ja juhlistaa vuosikymmeniä kestänyttä ystävyyssuhdetta, joka on ollut hyvin eläväistä ja monimuotoista elämän eri osa-alueilla, luonnehtii avaimen luovuttava Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Laitinen-Pesolan mukaan Porin ja Riian ystävyyssuhde on säilynyt, koska yhteistyö on ollut sekä tiivistä että konkreettista.

- Kansainväliset suhteet ovat Porille hyvin tärkeitä. Ennen ystävyyskaupunkitoiminta oli lähinnä delegaatioiden vaihtoa, mutta tänä päivänä tehdään yhteistyötä esimerkiksi kulttuurin sekä urheilun merkeissä.

Porin kaupunki on aiemmin luovuttanut kaupungin avaimen muun muassa presidentti Mauno Koivistolle, SuomiAreenalle, Pori Jazzeilla esiintyneille B.B. Kingille ja Phil Collinsille, sekä Porin Ässien mestarijoukkueen maalivahti Antti Raannalle.


Hakusana