Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Porin kaupungin verkkoyhteydet pätkivät

Porin kaupungin verkkoyhteydet pätkivät

(22.09.2014 10:45 Aaltonen Kalle / päivitetty 22.09.2014 10:45)

Porin kaupungin sisäiset verkkoyhteydet eivät toistaiseksi tuntemattomasta syystä toimi.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että perusturvan ajanvaraus sekä potilastietojärjestelmät eivät toimi ja kaupungin molemmat uimahallit ovat kiinni. Kirjastokirjoja voi lainata, mutta ei palauttaa tai varata. Koulu- ja kasvatuspuolen hallinto-ohjelma Wilma ei toimi, mutta Muksunetti ja oppilasverkot toimivat koska ne eivät kuulu Porin kaupungin palvelimelle. Lisäksi vika voi vaikuttaa joihinkin sähköisiin palveluihin, kuten erilaisiin sähköisiin hakemuksiin. Kaupungin työntekijöille verkkoyhteydet toimivat tällä hetkellä satunnaisesti, eli esimerkiksi sähköpostilla työntekijöitä ei välttämättä tavoita.

Kaupungin puhelinvaihde näyttäisi nyt toimivan, vaikka aamulla yhteyttä vaihteeseen ei saanut. Ulkoisessa verkossa olevat palvelut, kuten www.pori.fi toimivat myös normaalisti.

Asiaa selvitetään parhaillaan ja siitä tiedotetaan lisää kun häiriön syystä tai kestosta tiedetään enemmän.

Vika ilmeni eilen sunnuntainta 21.9. noin kello 16 kun keskustan uimahallin verkkoyhteyteen tuli ongelma, jonka vuoksi hallin ovet jouduttiin sulkemaan asiakkailta. Uimahallin kassajärjestelmä vaatii verkkoyhteyden, koska lipunmyynnistä tallentuva tieto menee varmuuskopioitavaksi kaupungin palvelimelle. Pukuhuoneiden kaappeja ei saada lukkoon, koska rannekkeita ei voida koodata kassalla.


Hakusana