Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Porin Päivän viikko täynnä ohjelmaa

Porin Päivän viikko täynnä ohjelmaa

(17.09.2014 09:39 Aaltonen Kalle / päivitetty 19.09.2014 12:35)

54. Porin Päivää vietetään 25.–28. 9. Neljään päivään mahtuu kymmeniä tapahtumia ja tilaisuuksia ympäri kaupunkia.

kuva Porilaisen taiteilija-graafikko Pasi Juholan suunnittelemassa julisteessa Porin ja Rauman kaupungit lyövät kättä. Kuva: Pori-Seura (klikkaa kuvaa isommaksi)

Torstaina 25.9. luvassa on muun muassa kirjatreffit Porin pääkirjastolla sekä teatteriesityksiä Porin teatterissa ja Kulttuuritehdas Kehräämöllä.

Perjantaina 26.9. sekä Taidemuseolla että Satakunnan museolla on avoimet ovet. Lisäksi Porin yliopistokeskus tarjoaa mielenkiintoisia luentoja niin aikuisille kuin lapsille. Illalla seurataan Etelärannassa Taavin tulet -tulitaidetapahtumaa, jonka teema on tänä vuonna koneet.

Lauantaina 27.9. perinteiset Porin Päivän markkinat levittäytyvät kauppatorille sekä kävelykadulle. Porin Päivän torijuhla pidetään klo 12. Museot jatkavat avoimia oviaan sekä teatterit esityksiään myös päiväsaikaan.

Päätöspäivänä 28.9. pidetään lastenpäivä hiljattain Suomen parhaaksi leikkipuistoksi äänestetyssä Pelle Hermannin leikkipuistossa. Päivään mahtuu kaupunkijuna- ja poniajelua, poliisi-, ambulanssi ja paloautoesittelyä, sekä pomppulinnaa, hattaraa ja ilmapalloja. Reposaaressa järjestetään kävelykierros ja Kirjurinluodon Hanhipuistossa vihitään käyttöön uusi sauvakävelyreitistö.

54. Porin Päivän teema linkittyy useisiin satakuntalaisiin kuntiin. Teemassa mukana ovat Harjavalta, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Ulvila, Pori ja Rauma. Kyseessä ei siis ole vain porilaisten, vaan kaikkien satakuntalaisten juhla.

Mukana juhlassa on myös 50 vuotta aktiivisesti Porin ystävyyskaupunkina toiminut Riika.

Tutustu koko ohjelmaan täältä: Porin Päivän ohjelma (pdf, 0.09 Mt)


Hakusana