Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Uusia reittejä Luotojen alueen polkuverkostoon

Uusia reittejä Luotojen alueen polkuverkostoon

(16.09.2014 16:59 Nukki Heli / päivitetty 22.09.2014 13:03)

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen vihkii käyttöön Luotojen alueen uuden sauvakävelyreitistön sunnuntaina 28.9.2014 klo 14-16. Tapahtumapaikkana toimii Ystävyyden aukio Kirjurinluodon Hahnipuiston läheisyydessä. Tapahtuma on osa Porin Päivän juhlallisuuksia.

Porin Luotojen alueelle kansalliseen kaupunkipuistoon valmistuu uusi sauvakävelyreitistö. Reitit kulkevat osin tuttuja Kirjurinluodon reittejä, mutta näiden lisäksi uutta polkuverkostoa on rakennettu Raatimiehenluotoon, Hevosluotoon ja Kvistiluotoon. Koko reitin pituus on 7,3 kilometriä (keltainen). Halutessaan voi myös valita lyhyemmän joko 4,4 kilometrin (punainen) tai 3,3 kilometrin (sininen) reitin.

Luotojen uusi sauvakävelyreitti soveltuu myös muuhun ulkoiluun. Reitti kulkee osin vanhoja Kirjurin sorapolkuja ja luotojen sorateitä pitkin. Uudet kivituhka- ja hakepohjaiset reitin osuudet kulkevat peltoalueella ja puustoisessa jokivarressa.

Reitti kulkee paikoin upeassa jokivarsiluonnossa paikoin matkan varrella voi luonnon lisäksi ihailla myös arvokasta rakennetun ympäristön kohteita, kuten Luodon siirtolapuutarha-aluetta tai Huvilajuovan kokonaisuutta.

Reitistöä ovat olleet toteuttamassa ja suunnittelemassa Porin kaupungin puistotoimi, vapaa-aikavirasto ja kaupunkisuunnittelu/Porin kansallinen kaupunkipuisto. Yhteistyökumppaneina ovat toimineet, Preiviikin Kiri ja TUL Satakunta. Aloitteen reitistön laajenemisesta on esittänyt Seppo Kesti-Helia.

Avajaistapahtumassa on kaupunginjohtaja Luukkosen puheen lisäksi ohjelmassa TUL Satakunnan Päivi Luontolan vetämä alkuverryttely ja tekniikkaopastus. Lisäksi paikalla on vapaa-aikaviraston liikunnanohjaaja. Alkuverryttelyn jälkeen rumpalit soittavat alkutahdit reitin kulkemiselle. Jos et omista omia kävelysauvoja, voit tulla ilman tai lainata sauvat käyttöösi (30 nopeimmalle). Reitin ensikävelyn jälkeen luvassa on mehu- ja makkaratarjoilua sekä osallistujien kesken arvontaa. Tilaisuuden juontaa Positiivisin Porilainen, murrekirjoittaja Elina Wallin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä puistotoimi, vapaa-aikavirasto, kaupunkisuunnittelu, TUL Satakunta ja Preiviikin Kiri.

Ystävät tehdään – 54. Porin päivä

Hakusana