Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Uusi kuntoutussairaala täydessä toiminnassa

Uusi kuntoutussairaala täydessä toiminnassa

(03.09.2014 13:49 Aaltonen Kalle / päivitetty 03.09.2014 13:50)

Entisen Porin kaupunginsairaalan muutot ovat ohi ja remontin vuoksi väistössä olleiden vuodeosastojen toiminta päättynyt Satalinnassa.

Toiminta saneerauksen läpikäyneessä Maantiekadun sairaalan torniosassa on saatu täyteen käyntiin syyskuun alusta. Se palvelee jatkossa Porin perusturvakeskuksen kuntoutus- ja sairaalapalveluiden kuntoutussairaalana kaikkia yhteistoiminta-alueen asukkaita.

Uudistusten myötä sairaalassa toimii neljä kuntoutusosastoa, kaksi akuuttia lyhytaikaisosastoa, arviointiyksikkö, osaamiskeskuksen tukiyksikkö sekä kotisairaala. Yhteensä osastoilla on potilaspaikkoja 112. Huoneet ovat yhden hengen huoneita.

Kuntoutus- ja sairaalapalveluiden työote läpi organisaation on kuntouttava ja moniammatillinen. Osana kuntoutusta huomiota kiinnitetään erityisesti potilaan voimavaroihin, toimintakyvyn tukemiseen sekä asumisen mahdollistamiseen kotona tai kodinomaisessa asumisyksikössä. Niitä lujitetaan sekä yksilöohjauksen että ryhmätoiminnan keinoin.

Kaikilla remontoidun sairaalan osastoilla on käytössä mobiiliranneke, joka mahdollistaa hoitajakutsun, mutta myös potilaan seurannan.

– Ranneke on aina osastohoidossa olevan potilaan mukana ja sillä voidaan seurata hänen elintoimintojaan ja aktiivisuuttaan. Tarvittaessa hänet voidaan myös kotiuttaa rannekkeen kanssa siten, että sama osasto seuraa potilaan vointia rannekkeen tuottaman käyrän avulla. Tilanteen niin edellyttäessä kotona olevaan potilaaseen voidaan ottaa yhteyttä puhelimitse tai tehdä kotikäynti, johtava lääkäri Anna-Liisa Koivisto kertoo.


Hakusana