Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Uusi luontoreitti avaa palan kauneinta Yyteriä

Uusi luontoreitti avaa palan kauneinta Yyteriä

(22.09.2014 14:01 Lehtonen Tiina J / päivitetty 22.09.2014 14:02)

Porin kaupungin ympäristövirasto on rakentanut luontoreitin yhdistämään Yyterinniemen luontokohteet ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Reitti yhdistää Yyterin dyynialueen, linnustostaan tunnetut Yyterin lietteet sekä Selkämeren kansallispuiston. Reitti on toteutettu osana ympäristöviraston Yyterinniemen luontopalveluiden kehittäminen EAKR -hanketta.

- Reittihän on sellaisenaan innovatiivinen, eikä tuon kokoluokan rakenteita ole Suomessa varmaan muita, jotka sijoittuvat noin vaikeakulkuiselle alueelle kuin Yyterin lietteet ovat. Lisäksi reitti avaa mahdollisuuden tutustua alueeseen, joka on ollut suurelle osaa ihmisistä tuntematon sen vaikeakulkuisuuden takia, kertoo ympäristöviraston projektipäällikkö Antti Mäkelä.

Nyt linnustollisesti ja maisemallisesti hieno alue avautuu kaikkien saataville uutta leveää ja korotettua pitkosrakennetta käyttäen. Reitin varrelle on rakennettu uusia luontolavoja, joilta lietteiden monipuolista luontoa on helppo havainnoida.

- Reitti on tehty helppokulkuiseksi ja merkitty selvästi maastoon. Kynnys lähteä tutustumaan Yyterin luontokohteisiin on pyritty tekemään mahdollisimman matalaksi, kertoo Mäkelä.

Avajaisiin maksuttomalla bussikuljetuksella

Reitin avajaisia vietetään lauantaina 27.9. kello 11 alkaen. Avajaisissa valittavana on kaksi eripituista mahdollisuutta tutustua reittiin. Lähtö tapahtuu Huhtalan luontolavan parkkipaikalta osoitteesta Huhtalanraitti 206. Yyterin lietteiden uudelle luontolavalle kuljetaan yhdessä noin kolmen kilometrin matkan, jossa kahvi ja välipalatarjoilu. Lavalta voi palata takaisin Huhtalan parkkipaikalle, josta bussikuljetus lähtee kohti keskustaa kello 13. Vaihtoehtoisesti voi jatkaa koko reitin opastetusti aina Yyterin sannoille, josta bussikuljetus takaisin Huhtalaan tai Porin keskustaan. Matkaa pidemmälle reitille tulee noin 8 km, Yyteriin saavutaan noin kello 15.

Ympäristövirasto tarjoaa bussikuljetuksen kaupungin keskustasta Yyteriin ja takaisin. Bussikuljetus lähtee Ympäristöviraston edestä osoitteesta Valtakatu 11 kello 10.15. Paluu takaisin samaan paikkaan lyhyemmän reitin valinneille noin kello 13.30 ja pidemmän noin kello 15.30. Ilmoittautumiset bussikuljetusten osalta torstaihin 25.9. kello 16 mennessä ympäristövirastoon puh (02) 621 1212 tai ymparistovirasto@pori.fi.

kuva Ilmakuva: Ilkka Valli


Hakusana