Etusivu > Uutiset > 2014 > 09 > Vuoden 2014 Pori-palkinnon saaja ja Nuori porilainen valittu

Vuoden 2014 Pori-palkinnon saaja ja Nuori porilainen valittu

(26.09.2014 18:53 Aaltonen Kalle / päivitetty 26.09.2014 19:20 Lehtonen Tiina J)

Vuoden 2014 Pori-palkinnon pokkaa Porin seudun isovanhemmat ry ja vuoden 2014 Nuori porilainen on maantiepyöräilijä Lotta Lepistö.

Porin kaupunginhallitus on valinnut vuoden 2014 Pori-palkinnon saajaksi Porin seudun isovanhemmat ry:n. Yhdistys on tuonut iloa lukuisten porilaisten lapsiperheiden arkeen ja siten merkittävällä tavalla vaikuttanut siihen, että Porin voidaan sanoa olevan lasten ja nuorten kaupunki. Kiitoksena tästä työstä Porin kaupunginhallitus on päättänyt myöntää yhdistykselle vuoden 2014 Pori-palkinnon.

- Tuntuu oikein hienolta, kun tekemästään työstä saa tunnustusta. Yhdistys on toiminut vuoden ympäri jo kymmenen vuoden ajan. Pidämme kerhoja, viemme lapsia Särkänniemeen ja teatteriin, kuljetamme varusmiehiä armeijaan ja järjestämme erilaisia tapahtumia. Tämä on kokopäiväistä työtä eläkkeellä ollessakin, Porin seudun isovanhemmat ry:n puheenjohtaja Veikko Nurmi toteaa.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on lasten liikuntamahdollisuuksien ja yksinäisten isovanhempien tukeminen. Lisäksi yhdistys pyrkii tukemaan erityisesti niitä lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta isovanhemmuuden kokemiseen. Porin seudun isovanhemmat ry on perustettu vuonna 2004. Nykyisin jäseniä on jo yli 500.

Nuori porilainen pyöräilee maailmalla

Porin kaupunginhallitus on päättänyt, että vuoden 2014 Nuori porilainen on maantiepyöräilijä Lotta Lepistö. Espanjan MM-kisoista tavoitettu Lepistö oli palkinnon saannista yllättynyt, mutta mielissään.

- En osannut yhtään odottaa palkintoa. Kun kilpailen ulkomailla edustan Suomea, mutta mainostan myös Poria ja Yyterin kaunista hiekkarantaa. Pori merkitsee minulle kotia. Matkustelu on mukavaa, mutta Poriin on aina yhtä mukava palata, Lepistö toteaa.

Lepistö voitti maantiepyöräilyn Suomen mestaruuden jo kolmatta kertaa peräkkäin menneenä kesänä. Elokuun alussa tuli 24-vuotiaan Lepistön uran toistaiseksi komein kruunu, kun hän pyöräili maailmancupin osakilpailussa Saksan Bochumissa kolmanneksi. Lepistö pyöräilee ammattilaisena sveitsiläisessä Bigla Cycling Team -tallissa. Kotimaassa kilpaillessaan hän edustaa Porin Tarmoa.

Pori-palkinto ja Nuori porilainen -tunnustus luovutettiin saajilleen Porin päivän vastaanotolla perjantaina 26.9. kello 18.00.

kuva Nuori porilainen palkinnon pokkasivat Laura Lepistön puolesta hänen vanhempansa Tuula ja Jyrki Lepistö (vasemmalta). Porin seudun isovanhemmat ry:n palkintoa olivat noutamassa Veikko Nurmi, Päivi Vaajakari ja Marianne Peltola.


Hakusana