Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Itä-Porin neuvola palvelee Herralahdenraitilla

Itä-Porin neuvola palvelee Herralahdenraitilla

(07.10.2014 15:17 Lehtonen Tiina J / päivitetty 07.10.2014 15:18)

Koivulan neuvola muutti elokuun alussa Toukolantieltä Itä-Porin lähipalvelukeskukseen Herralahdenraitille. Samalla siitä tuli Itä-Porin neuvola.

Nykyaikainen neuvolatyö korostaa pelkän äidin ja lapsen sijaan koko perheen huomiointia ja hyvinvointia ennen ja jälkeen synnytyksen. Itä-Porin neuvolassa alueen lapsiperheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen töitä tekee kahdeksan terveydenhoitajaa. Terveydenhoitajien lisäksi neuvolassa työskentelee perhetyöntekijöitä ja lääkäreitä.

- Ennaltaehkäisevä perhetyö on nopeaa apua pieneen huoleen. Sillä halutaan vahvistaa perheen omia voimavaroja sekä tukea arjen sujumista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aivan turhaan sitä erehdytään joskus pitämään leimaavana, kertoo osastonhoitaja Elise Inberg.

Porin perusturvakeskus on varannut tälle vuodelle 100 000 euroa lapsiperheiden kotipalveluun. Koska rahaa on edelleen jäljellä, Inberg haluaa muistuttaa perheitä sen käytön mahdollisuudesta.

- Kotipalvelua järjestetään myöntämällä palveluseteleitä, joilla perhe voi ostaa kotipalvelua palveluseteliyrittäjäksi hyväksytyiltä, yksityisiltä palveluntuottajilta.

Sosiaaliohjaaja tekee tarvittaessa kotikäynnin, jolloin määritellään asiakkaan tarpeet ja oikeus palveluihin. Lisätietoa palvelusetelien hakemisesta ja käytöstä on perusturvan nettisivuilla.


Hakusana