Etusivu > Uutiset > 2014 > 10 > Kiilarinteestä tehostetun palveluasumisen yksikkö

Kiilarinteestä tehostetun palveluasumisen yksikkö

(20.10.2014 08:56 Kalle Aaltonen / päivitetty 20.10.2014 08:58)

Kiilarinteen vanhainkoti Merikarvialla muuttuu tehostetun palveluasumisen yksiköksi 1.1.2015.

Päätöksen asiasta teki Porin perusturvalautakunta kokouksessaan 6.10.2014.

Ratkaisun taustalla on Merikarvian kunnan Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen vanhuspalveluiden suunnitelmasta antama lausunto, jossa se on esittänyt, että Kiilarinteen vanhainkodin muuttamista tehostetuksi palveluasumiseksi selvitetään. Samaan suuntaan Porin perusturvakeskusta ohjaa myös ikääntyvää väestöä koskeva lainsäädäntö sekä laatusuositukset.

Merikarvian alueen väestörakenteen ikähuippu on saavutettu. Kiilarinteen vanhainkodissa on ollut sijoitettuna asiakkaita, jotka odottavat paikkaa muualle ympärivuorokautiseen hoitoon.

Muutos tehostettuun palveluasumiseen merkitsee paikkamäärän vähenemistä 34 paikasta 19 paikkaan. Muutos tehostettuun palveluasumiseen siirtymiseksi toteutetaan kuitenkin vähitellen.

Vanhainkotiin ei oteta uusia asukkaita marraskuusta alkaen ja toisaalle odottajat siirretään, kun paikkoja muualta yhteistoiminta-alueelta vapautuu. Merikarvialaiset pyritään hoitamaan tulevaisuudessakin Merikarvialla.

Kiilarinteen työntekijät ovat olleet mukana muutoksen eri valmisteluvaiheissa. Asiakkaiden omaisille muutoksesta on kerrottu syyskuussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Omaisiin ollaan yhteydessä aktiivisesti muutoksen edetessä.


Hakusana